(12.50 hodin)
(pokračuje Hojda)

Nyní prosím, paní předsedající, abyste otevřela rozpravu k navrženým kandidátům a k návrhu na způsob volby.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Rozpravu otevírám. Nemám žádnou písemnou ani ústní přihlášku, rozpravu tedy mohu končit. Takže rozpravu končím.

 

Budeme hlasovat o návrhu volební komise, aby volba proběhla tajným hlasováním.

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s návrhem volební komise, prosím, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 726 z přítomných 181 poslanců pro hlasovalo 148, proti 13. Tento návrh byl přijat.

 

Poslanec Pavel Hojda: Já bych ještě chtěl doplnit k té informaci, že v případě, že nebude zvolen v této volbě nikdo, koná se druhé kolo voleb. Volební komise -

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Prosím, abyste neodcházeli. Omlouvám se, pane předsedo, já vás přeruším. Prosím vás, abyste neodcházeli. Ještě bude následovat určité technické sdělení, takže prosím ještě o chvilku klidu a strpení.

 

Poslanec Pavel Hojda: Volební komise po zhodnocení výsledků samozřejmě na svém zasedání se dohodne na dalším postupu v otázce voleb, kdy by se konalo případné nové kolo nebo nová volba prezidenta Nejvyššího kontrolního úřadu. S tímto vás seznámíme při vyhlášení.

Nyní bych poprosil, abyste počítali s tím, že se budou vydávat volební lístky po dobu 15 minut. Těch 15 minut budu počítat od za pět minut jedna, podle mých hodinek je nyní za tři minuty jedna. Čili vydávat volební lístky přestaneme v jednu hodinu deset minut.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Prosím, abyste ještě vydrželi. Přerušuji jednání na tajné volby. Hlasovací lístky, jak již pan předseda řekl, budou vydávány do 13.10 hodin.

Teď dám slovo paní poslankyni Emmerové, která vám chce sdělit určité sdělení. Poté ještě vyhlásím přestávku na oběd a svolám organizační výbor, takže vydržte. Prosím, paní poslankyně.

 

Poslankyně Milada Emmerová: Děkuji. Vážení kolegové, kolegyně, chtěla jsem vám připomenout dnešní večerní akci, která se koná v tzv. konírně, vchod z Malostranského náměstí nejlépe, pod záštitou výboru pro sociální politiku a zdravotnictví. Je to na téma "Dýchám, tedy jsem" a členové výboru této iniciativy, jako je doktor Chlumský, Kašák, Kos, Králíková, Musil, prof. Pafko, vám jistě dobře známý, zde budou předvádět některá svoje sdělení. Bude tam videozáznam, budete si moci změřit krevní tlak, vitální kapacitu plic, body mass index, jak jste na tom s aktivní svalovou hmotou, a nakonec tam bude raut. Takže vás srdečně zvu.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Kolegyně a kolegové, nyní vyhlásím polední přestávku, a to do 14.30 hodin. Za 15 minut začne jednání organizačního výboru a všechny vás poprosím, abyste členy organizačního výboru nechali odvolit přednostně.

Přeji vám dobrou chuť.

 

(Jednání přerušeno ve 12.54 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP