(15.50 hodin)

Poslanec Miroslav Kalousek: 127, 128, 129, 130 hlasováno. 131 - nesouhlas. (Ministr: Nesouhlas.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Zahajuji hlasování pořadové číslo 666. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 666 - přítomno 194, pro 90, proti 69. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: 132. Nesouhlas. (Ministr: Nesouhlas.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Zahajuji hlasování pořadové číslo 667. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 667 - přítomno 194, pro 88, proti 64. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Tím jsme vyčerpali tabulku B221 a dosáhli jsme - na něco jsem zapomněl?

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Registruji zvednutou ruku pana poslance Plachého. Prosím, máte slovo.

 

Poslanec Jaroslav Plachý: Vážená paní předsedající, dámy a pánové, podle mne nebylo hlasováno o položce 221/66.2 Rekonstrukce Základní umělecké školy v Uherském Hradišti.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Malý moment. Ano, pan poslanec Plachý má pravdu. Bylo hlasováno - říkal jsem, že 66 bylo hlasováno, a hlasováno bylo pouze o položce 1 - Rekreační areál Uherské Hradiště, a nebylo hlasováno o rekonstrukci budovy Základní umělecké školy v Uherském Hradišti. (Výkřiky.) Ne, nejsme podvodníci, pane Vidíme, jenom jsem se přehlédl. Doufám, že se to stane každému.

Prosím, abychom tedy hlasovali ještě o 66 - varianta 2. Nesouhlas. (Ministr: Nesouhlas.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Rozhodneme v hlasování pořadové číslo 668. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 668 - přítomno 194, pro 92, proti 73. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Tím jsme podle mého názoru vyčerpali tabulku B221 a dosáhli jsme stejného výsledku za podstatně delší čas.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Ještě se zeptám - má někdo námitku proti tomu, že jsme vyčerpali celou tabulku? Je někdo, kdo se domnívá, že nikoliv?

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Já jsem se právě chtěl zeptat, paní předsedající, protože tím jsme skončili hlasování o tabulce A, o tabulce B i o tabulce B221. Chtěl jsem se ujistit, zda jsou všichni kolegové přesvědčeni, že nebyl vynechán žádný pozměňovací návrh, že byla dodržena procedura, a zda neuplatňují nějakou námitku.

Uplatňuje, prosím, někdo nějakou námitku proti hlasování? Ne. V takovém případě jsme se v podstatě vypořádali s přílohou 2 návrhu usnesení a já nyní podle schválené procedury doporučuji, abychom hlasovali o usnesení obsaženém v bodu B.1, kdy Poslanecká -

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Nemůžete to doříct, pane zpravodaji - pan ministr kultury.

 

Ministr kultury ČR Pavel Dostál Já jenom do stenozáznamu mám svoji poznámku. Nechci tím hlasování znovu vyvolávat. Jen když se hlasovalo o komplexním návrhu rozpočtového výboru, tak jsem se dozvěděl, že mám na záznamu křížek, ačkoliv jsem samozřejmě hlasoval pro. Jen pro záznam to říkám. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkujeme za toto upřesnění. Prosím pana zpravodaje, aby nám ozřejmil, o čem dále budeme hlasovat.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Nyní, protože jsme se vypořádali s přílohou 2, podle procedury bychom měli hlasovat o usnesení B.1, návrh zpravodaje, ve kterém sněmovna žádá rozpočtový výbor, aby schválené pozměňovací návrhy zařadil do programu ISPROFIN. Doporučuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Tento návrh je uveden pod písmenem B.I.

 

Budeme hlasovat o tomto návrhu v hlasování pořadové číslo 669, které jsem zahájila. Ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 669 - přítomno 194, pro 189, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Nyní budeme hlasovat o bodu A.II, tedy vypořádáme se s přílohou tři usnesení, a tak jak jsme se dohodli, nejprve budeme hlasovat o variantě pana kolegy Hrnčíře, pokud nebude přijata, o variantě rozpočtového výboru.

Takže prosím, paní předsedající, v tomto pořadí.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Hlasujeme podle toho, jak nás vede pan zpravodaj, tedy nejprve o variantě, kterou nám představil pan poslanec Hrnčíř. (Stanoviska zpravodaje i ministra negativní.) Dvě negativní stanoviska.

 

Rozhodneme v hlasování pořadové číslo 670. Toto hlasování jsem zahájila a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 6 - přítomno 194, pro 46, proti 93. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Nyní tedy budeme hlasovat o tomto návrhu podle usnesení rozpočtového výboru. Doporučuji. (Ministr: Doporučuji.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Zahajuji hlasování pořadové číslo 671. Ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 671 - přítomno 194, pro 150, proti 3. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Nyní bychom hlasovali o návrhu A.III, kde Poslanecká sněmovna žádá vládu o předložení programu v kompetenci Petra Mareše. Doporučuji. (Ministr: Doporučuji.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Zahajuji hlasování pořadové číslo 672. Ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti?

Hlasování s pořadovým číslem 672 - z přítomných 194, pro 183, proti 1. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: A nyní nám zbývá už jenom finále, ale předtím si pravděpodobně ještě užijeme, takže ani nenavrhuji hlasování.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Před závěrečným hlasováním se hlásí o slovo předseda poslaneckého klubu ODS pan poslanec Vlastimil Tlustý. Prosím, máte slovo. (Šum ve sněmovně.) Prosím o klid.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP