(15.40 hodin)

Poslanec Radim Chytka: Nyní bychom měli hlasovat o pozměňovacím návrhu D1. Měli bychom hlasovat o výši 1,9násobku platu poslance.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Zeptám se nejprve na stanoviska. (Premiér Špidla: Záporné. Poslanec Chytka: Záporné.)

 

Rozhodneme v hlasování pořadové číslo 109. Toto hlasování jsem zahájila a ptám se vás, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 109 z přítomných 185 pro bylo 25, proti 118. Ani tento návrh nebyl přijat.

 

Prosím o další postup, pane zpravodaji.

 

Poslanec Radim Chytka: Nyní bychom se stejným způsobem měli vypořádat s pozměňovacími návrhy uvedenými pod písmeny A2, C2 a D2. Nejdříve bychom měli o těchto pozměňovacích návrzích hlasovat modelově neboli orientačně. A2 se týká paušálu, což je nájem plus asistent, je to ve výši 1,5násobku platu poslance.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Bude to orientační hlasování. Nepředstavíte i všechny ostatní návrhy, pane poslanče?

 

Poslanec Radim Chytka: Ano, takže A2, týkající se paušálu pro nájem a pro případného asistenta, 1,5násobek, další pozměňující návrh bude jednonásobek platu poslance, C2 a D2 - 2,8násobek platu poslance.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Je před námi další orientační hlasování, nejprve o návrhu A2. Prosím stanoviska. (Premiér Špidla: Záporné. Poslanec Chytka: Záporné.)

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 110. V orientačním hlasování se vás ptám, kdo je pro tento návrh.

V hlasování pořadové číslo 110 z přítomných 182 pro bylo 68.

 

Budeme pokračovat hlasováním o návrhu C2, kde rozhodneme také v orientačním hlasování. Poprosím o stanoviska pana premiéra, pana zpravodaje. (Premiér Špidla: Záporné. Poslanec Chytka: Taktéž záporné.)

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 111. Táži se vás, kdo je pro tento návrh.

Hlasování s pořadovým číslem 111 skončilo. Z přítomných 181 pro 38.

 

Čeká nás poslední hlasování v orientačním hlasování o návrhu D2. Prosím stanoviska. (Premiér Špidla: Záporné. Poslanec Chytka: Taktéž záporné.)

 

Zahajuji třetí orientační hlasování. Má pořadové číslo 112. Táži se vás, kdo je pro tento návrh.

V hlasování pořadové číslo 112 z přítomných 181 pro 14.

 

Poslanec Radim Chytka: Nyní bychom měli hlasovat postupně o těchto pozměňujících návrzích tak, jak nám je modelové hlasování seřadilo, nejdříve budeme hlasovat A2, potom C2 a na závěr popřípadě o D2. Nejdříve tedy návrh ústavně právního výboru, u paušálu 1,5násobek platu poslance. Opakuji své kladné stanovisko (?). (Premiér Špidla: Záporné.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Zahajuji hlasování pořadové číslo 113 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 113 z přítomných 184 pro 72, proti 88. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Radim Chytka: Druhým pozměňujícím návrhem u tohoto paušálu je pozměňující návrh C2. Opakuji - záporné stanovisko. Jde o 1,0násobek. (Premiér Špidla: Záporné.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Zahajuji hlasování pořadové číslo 114. Ptám se vás, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti?

Konstatuji, že v hlasování s pořadovým číslem 114 z přítomných 181 pro 37, proti 100. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Radim Chytka: Poslední je pozměňující návrh pod písmenem D2, což je 2,8násobek platu poslance. Opakuji - stanovisko záporné.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Pan premiér, stanovisko? (Záporné.) Děkuji.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 115. Ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 115 z přítomných 183 se pro vyslovilo 14, proti 133. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Radim Chytka: Tím jsme se vypořádali se všemi orientačními hlasováními a můžeme hlasovat o pozměňovacím návrhu ústavně právního výboru uvedeném pod písmenem A3. Stanovisko kladné.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Stanovisko pana premiéra. (Premiér Špidla: Záporné.)

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 116. Táži se vás, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 116 z přítomných 183 pro 71, proti 84. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Radim Chytka: K hlasování nám zbývá dle schválené procedury poslední pozměňující návrh pana poslance Jiřího Václavka pod písmenem E týkající se zabezpečení předsedy vlády. Stanovisko záporné. (Premiér Špidla: Záporné.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Rozhodneme v hlasování s pořadovým číslem 117, které jsem zahájila a ptám se vás, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti?

V hlasování s pořadovým číslem 117 z přítomných 183 pro 73, proti 86. Ani tento návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Radim Chytka: Domnívám se, že jsme tím vyčerpali všechny pozměňující návrhy uvedené ve sněmovním tisku 313/2 a že můžeme přistoupit k hlasování o zákonu jakožto o celku.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Ano, je tomu tak. Přednesu návrh usnesení:

"Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona o zabezpečení prezidenta republiky po skončení funkce, podle sněmovního tisku 313, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Táži se vás, kdo je pro. Rozhodneme v hlasování pořadové číslo 118. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 118 skončilo. Z přítomných 184 pro 112, proti 43. Návrh byl přijat. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji panu zpravodaji. Děkuji panu premiérovi.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP