(14.40 hodin)
(pokračuje Kala)

Dále návrh kolegy Plachého s označením G1 a G2. Návrhy poslance Kaly pod označením H1 až H10, kde přijetím návrhu H4 by se vyloučil návrh A48, B55 a přijetím návrhu H9 bychom hlasovali ještě o části pozměňovacího návrhu B108. V této části bychom hlasovali rovněž o návrhu J1 a konkurenčním návrhu B111 a na závěr o návrhu H10.

Poté navrhuji společné hlasování o návrhu kolegy Hrnčíře pod označením I1 a I2, návrh kolegy Martínka pod označením J2, návrhy kolegy Mládka pod označením K1 až K3 a návrhy kolegy Zajíčka považuji za nehlasovatelné.

Tolik k proceduře. Předtím bychom ještě měli rozhodnout o návrhu pana poslance Kvapila o stažení pozměňovacího návrhu C7

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji. Otevírám rozpravu k návrhu procedury, kterou nám tady přednesl pan poslanec Kala. Hlásí se pan poslanec Vojíř a pak pan poslanec Martínek. Prosím pana poslance Vojíře - rokujeme o proceduře.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Vážený pane předsedo, členové vlády, dámy a pánové. Myslím si, že tak, jak to zpravodaj uvedl, ta norma je skutečně komplikovaná, pozměňovacích návrhů je velké množství. On se pokusil načíst proceduru. Bylo vidět, že i ta procedura je poměrně složitá. Jsou tam provázanosti. Nevím, přiznám se, do jaké míry je to obvyklé, ale poprosil bych za klub ODS, jestli je možné tuto proceduru rozdat a poté hlasovat o tom, zda budeme takto postupovat. Nechci bortit tu proceduru, ale aby byla vidět aspoň tak, že několik členů každého klubu bude mít toto k dispozici.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Prosím zpravodaje, aby na to reagoval.

 

Poslanec Miloslav Kala: Já bych chtěl na námitku pana poslance Vojíře konstatovat, že pan poslanec Plachý stejně tak jako ostatní poslanci, kteří jsou garanty za jednotlivé poslanecké kluby, návrh procedury obdrželi a úpravy, které se v tom návrhu prováděly byly právě na základě požadavků,, které byly postupně vznášeny.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Ptám se pana poslance Vojíře, jestli přesto trvá na svém návrhu a požadavku. Děkuji. Pan poslanec Martínek se hlásil.

 

Poslanec Radko Martínek: Já bych chtěl, vážený pane předsedo, jenom pro pořádek sdělit, že při tom velkém bloku, tzn. v prvním bloku A1 - A105, resp. B1 - B113, se tím stává C9 nehlasovatelný a je J3 nehlasovatelný.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Opět nechám zpravodaje reagovat na toto.

 

Poslanec Miloslav Kala: Souhlasím a děkuji za doplnění panu poslanci Martínkovi.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji. Ptám se, kdo další se hlásí do rozpravy o postupu našeho hlasování. Pokud se nikdo další nehlásí, tak v této chvíli pravděpodobně nechám sněmovnu hlasovat o celé proceduře tak, jak nám ji pan poslanec zpravodaj Kala přednesl. Takže budeme hlasovat o návrhu procedury tak, jak jsme s ní byli seznámeni panem poslancem Kalou, i když nebudu chtít, aby nám ji znovu přečetl. Takže já předpokládám, že je to zaznamenáno, a ještě se vás pokouším svolat.

 

Budeme hlasovat o návrhu procedury, kterou jsme vyslechli z úst pana poslance Kaly. Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout tento návrh na postup, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 338 z přítomných 173 poslanců pro hlasovalo 133, proti 10. Tedy ten návrh procedury postupu byl přijat.

 

Pane poslanče, budeme tedy nyní postupovat tak, jak jste navrhl. Myslím si, že prvním návrhem byl návrh na stažení, který přednesl pan poslanec Kvapil. Potvrďte mi to.

 

Poslanec Miloslav Kala: Ano, je tomu tak, pane předsedo.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Budeme tedy hlasovat o návrhu pana poslance Kvapila na stažení jeho pozměňovacího návrhu, který nese označení…

 

Poslanec Miloslav Kala: C7.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: C7. Zahajuji hlasování. Kdo je pro stažení, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 339 z přítomných 173 poslanců pro hlasovalo 165, proti žádný. Tento návrh na stažení byl přijat.

 

A teď, prosím, budeme postupovat tak, jak jste navrhl. Začněte prvním hlasováním, prosím.

 

Poslanec Miloslav Kala: První hlasování bude hlasování o totožných návrzích výborů s upřesněním pana poslance Martínka, že návrh C9 a J3 se stane přijetím tohoto bloku nehlasovatelný.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Budeme hlasovat o totožných návrzích obou výborů. Stanovisko zpravodaje? Stanovisko ministra? (Zpravodaj kladné, ministr?)

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 340 z přítomných 174 poslanců pro hlasovalo 162, proti žádný. Návrh byl přijat.

 

Můžeme postoupit.

 

Poslanec Miloslav Kala: Druhé hlasování o totožných návrzích A91, B102. Stanovisko - souhlas. (Ministr: Souhlas.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 341 z přítomných 174 poslanců pro hlasovalo 126, proti 46. Návrh byl přijat. Prosím.

 

Poslanec Miloslav Kala: Třetí hlasování A102, B110. Stanovisko - souhlas. (Ministr: Souhlas.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 342 z přítomných 174 poslanců pro hlasovalo 163, proti 5. Návrh byl přijat.

 

Prosím dále.

 

Poslanec Miloslav Kala: Další hlasování A44, B51. Stanovisko - souhlas. (Ministr: Souhlas.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 343 z přítomných 174 poslanců pro hlasovalo 161, proti jeden. Návrh byl přijat.

 

Prosím, pokračujte.

 

Poslanec Miloslav Kala: S tím související návrh J4 - budeme hlasovat po odstavcích. Druhý odstavec. Stanovisko - nesouhlas. (Ministr: Nesouhlas.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 344 z přítomných 174 poslanců pro hlasovalo 37, proti 124. Návrh nebyl přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP