(15.00 hodin)

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Vážení kolegové, dovolte mi v této chvíli vyhlásit pauzu na jednání poslaneckých klubů, o kterou jsem byl požádán. Pauzu na jednání klubů bych vyhlásil do 15.30 hodin. V 15.30 hodin bude sněmovna pokračovat. Nyní je prostor pro poslanecké kluby.

 

(Jednání pokračovalo v 15.30 hodin.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Dámy a pánové, je 15.30 hodin, jednání sněmovny může pokračovat. Prosím všechny, aby se dostavili zpátky do sněmovny, čeká nás hlasování o celé sérii návrhů na změnu programu. Prosím, abyste se usadili.

Věřím, že všichni, kteří chtějí hlasovat, jsou na svých místech.

Vážené kolegyně a kolegové, přistoupíme k hlasování o jednotlivých návrzích tak, jak byly po sobě podávány.

 

Jako první byl předložen návrh panem poslancem Rudolfem Tomíčkem. Byl to návrh na vyřazení bodu č. 55 - zákon o obalech, a zároveň následujícího třetího čtení, bod č. 178. - Dívám se na pana poslance Tomíčka. Říkám to správně. Budeme hlasovat na základě jeho návrhu o vyřazení bodů 55 a 178.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro vyřazení těchto bodů, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování pořadové číslo 2 skončilo. Z přítomných 181 poslanců pro 175, proti nikdo. Tento návrh byl přijat.

 

Další byl návrh pana poslance Skopala. Byl to návrh na přesné zařazení tří bodů. Jenom to připomenu. Byl to bod č. 3 jako první bod v úterý příští týden, pak bod č. 1 jako druhý bod v úterý a bod č. 45 jako bod č. 3 v úterý příští týden. - Dívám se na pana poslance Skopala, jestli souhlasí. Budeme dohromady hlasovat o zařazení bodů 3, 1 a 45 na úterý jako první body.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 3 skončilo. Z přítomných 182 poslanců pro 175, proti 2. Tento návrh na zařazení byl přijat.

 

Další byl návrh pana poslance Vidíma. Ten navrhoval vypustit z našeho programu body č. 12, 19 a pak následná třetí čtení - body č. 134 a 141, a pak vypustit bod 195. - Je možné hlasovat dohromady o všech těchto návrzích? Ano, o všech těchto návrzích budeme hlasovat dohromady. Ještě zopakuji: body č. 12, 19, 134, 141 a 195.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro vypuštění těchto bodů, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 4 z přítomných 182 poslanců pro 177, nikdo proti. Návrh byl přijat.

 

Vážené kolegyně a kolegové, ještě než pokročím k dalšímu bodu, tak bych se chtěl omluvit, protože jsem začal hned hlasovat o vašich návrzích a nenechal jsem odhlasovat ty návrhy, které byly dnes dohodnuty na grémiu. Jestli dovolíte, v této chvíli bych se ještě vrátil k tomu, co jsem tady sám navrhoval. Byly to tyto návrhy. Sněmovní tisk č. 365 zařadit na konec bloku návrhů zákonů ve druhém čtení, přeřadit body 3, 4, 5 a 6 na konec bloku návrhů zákonů ve druhém čtení, konkrétně za bod 56 návrhu pořadu, a poslední návrh, který jsem předkládal, byl odpovědi na písemné interpelace zařadit až ve druhém jednacím týdnu jako první bod ve čtvrtek 24. 10. 2003.

Pan poslanec Skopal.

 

Poslanec Ladislav Skopal: Chtěl jsem jenom informovat, že bod č. 3 jsme zařadili v úterý jako první bod jednání. Takže mimo bodu 3.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano. Mimo bodu 3. Takže body 4, 5 a 6 na konec bloku návrhů zákonů ve druhém čtení za bod 56. To byla žádost nemocného pana ministra Ambrozka.

Vzhledem k tomu, že dosud s tím byl souhlas, tak nechám dohromady hlasovat ještě o těchto návrzích.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro tyto změny, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 5 z přítomných 182 poslanců 180 pro, proti nikdo. Tyto návrhy byly do programu přijaty.

 

Nyní se dostávám k vystoupení pana poslance Kalouska. Nejdřív bych nechal odhlasovat návrh na vyřazení bodu č. 203. To byl první návrh.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro vyřazení bodu 203, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 6 z přítomných 182 poslanců pro 156, proti jeden. Tento návrh byl přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP