Začátek schůze Poslanecké sněmovny
14. října 2003 ve 14.05 hodin

Přítomno: 182 poslanců

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády, zahajuji 22. schůzi Poslanecké sněmovny a všechny vás srdečně vítám. Schůzi jsem svolal a návrh pořadu stanovil na návrh organizačního výboru Poslanecké sněmovny ze dne 2. října t. r. Pozvánka vám byla rozeslána v pátek 3. října.

Prosím, abyste se všichni přihlásili identifikačními kartami a případně mi oznámili, kdo žádá o vydání náhradní karty.

Přistoupíme k určení ověřovatelů této schůze. Navrhuji, abychom určili poslance Františka Beneše a poslance Jaroslava Krákoru.

Pan poslanec Votava má náhradní kartu číslo 1.

Ptám se ještě, zdali má někdo jiný návrh na ověřovatele dnešní schůze. Pokud tomu tak není, budeme hlasovat o návrhu, který jsem vám přednesl, a to o určení poslanců Františka Beneše a Jaroslava Krákory na ověřovatele dnešní schůze.

 

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo souhlasí s tímto návrhem, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 1 hlasovalo z přítomných 137 poslanců 120 pro, nikdo nebyl proti. Konstatuji, že ověřovateli 22. schůze Poslanecké sněmovny jsme určili pana Františka Beneše a pana poslance Jaroslava Krákoru.

 

Prosím nyní jmenované ověřovatele, aby zkontrolovali přihlášky poslanců na ústní interpelace se seznamy v počítači a poté dohlédli na losování jejich pořadí. Seznamy s vylosovaným pořadím budou rozdány do lavic.

Sděluji, že do zahájení schůze požádali o omluvení své neúčasti na jednání tito poslanci - přečtu vám jejich seznam: paní poslankyně Květoslava Čelišová pro nemoc, paní poslankyně Eva Dundáčková nebude přítomna od 14 do 16 hodin, pan poslanec Michal Doktor nebude přítomen z rodinných důvodů. Z důvodu zahraniční cesty se omlouvá pan poslanec Vojtěch Filip, stejně tak pan poslanec Josef Hojdar a Kateřina Konečná. Bez uvedení důvodů se omlouvá pan poslanec Miroslav Krajíček. Zahraniční cestu jako důvod uvádí pan poslanec Jiří Maštálka, Karel Sehoř, Pavel Svoboda, Vlastimil Tlustý, Ivo Vykydal a Karel Vymětal.

Ze členů vlády se omlouvá pan ministr Libor Ambrozek, který je v této chvíli nemocen.

Pan poslanec Skopal má náhradní kartu číslo 2, pan ministr Gross má náhradní kartu číslo 4.

Paní poslankyně, páni poslanci, přistoupíme ke stanovení pořadu schůze. Dovolte mi ještě, než začneme vést rozpravu, abych vás informoval o dnešním jednání. Dnešní jednání by skončilo po dohodě grémia v 18.15 hodin. Důvod, jak většinou tušíte, je v tom, že v Rytířském sále Valdštejnského paláce budou doživotně předány bývalému prezidentu Václavu Havlovi insignie Řád bílého lva a Řád T. G. Masaryka.

Opakuji ještě jednou, že by jednání sněmovny mělo skončit dnes v 18.15 hodin.

Nyní přistoupíme ke stanovení pořadu schůze. Prosím vás o větší pozornost. (Předsedající zvoní.) Nejdříve ještě dvě úvodní informace.

Rozpočtový výbor ani výbor pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí se již nebudou zabývat vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 243/2000 Sb., o rozpočtovém určení výnosů některých daní územním samosprávným celkům a některým státním fondům, sněmovní tisk 365, který byl ve třetím čtení na 20. schůzi vrácen do čtení druhého.

Druhá informace: Ministr životního prostředí Libor Ambrozek požádal, aby jím uváděné body 3, 4, 5, 6, 54, 55 a 56 byly z důvodu jeho onemocnění a hlasové indispozice zařazeny na pátek 17. 10.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP