(18.10 hodin)
(pokračuje Dundáčková)

My stále ještě chceme věřit tomu, že kontrolní mechanismy na vašem ministerstvu fungují, a nežádáme nic jiného, než abyste nás seznámil s tím, jakým způsobem fungují a jaké konkrétní kroky k tomu, aby se napravila tato situace, jste učinil. Nic víc od vás nežádáme.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji. Nemám žádnou další přihlášku do rozpravy ani nevidím, že by se někdo další hlásil. Rozpravu tedy končím.

V rozpravě padl návrh podle § 112 odst. 5 o vyslovení nesouhlasu s odpovědí pana ministra Jaroslava Palase na interpelaci pana poslance Miloslava Kučery. Všechny vás odhlásím. Věřím, že všichni ti, kteří chtějí hlasovat o tomto návrhu, jsou ve sněmovně nebo se do sněmovny dostaví.

 

Zahájím za okamžik hlasování pořadové číslo 47. Ptám se, kdo je pro odmítnutí odpovědi pana ministra Palase na interpelaci pana poslance Miloslava Kučery. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 47 z přítomných 89 pro 36, proti 33. Návrh nebyl přijat.

 

Tuto interpelaci jsme ukončili. Zároveň mi dovolte, abych vám oznámil, že pan ministr Gross ještě není přítomen v Praze, a nemůžeme tedy projednat interpelace písemné, které na něj byly podány, a s jejich odpovědí nebyl vysloven souhlas. Stejně tak jsme se dohodli na začátku tohoto bodu, že budeme až zítra projednávat odpověď pana ministra dopravy Šimonovského.

Z tohoto důvodu před ukončením dnešního jednacího dne sděluji, že zítra ráno v devět hodin zahájíme naše jednání projednáním odpovědi na interpelaci pana poslance Karla Vymětala ve věci ekonomických údajů Policie České republiky, kterou odpovídal pan ministr vnitra Stanislav Gross. Dále se budeme zabývat interpelací pana poslance Ivana Langera ve věci migrace slovenských Romů do České republiky, také na pana ministra Stanislava Grosse. A pak se budeme zabývat odpovědí na interpelaci pana poslance Karla Vymětala ve věci řešení přechodu pro chodce přes železniční trať v Kyjově-Bohuslavicích, na kterou odpověděl pan ministr dopravy Milan Šimonovský. Tím bychom vyčerpali bod 46, odpovědi na písemné interpelace. Po tomto bodu bude schůze pokračovat schváleným pořadem, případně doplněním některého z bodů, který ještě není projednán a má již lhůtu.

Toto je pořad od zítřejšího rána devíti hodin. Nyní vám přeji hezký večer a zítra na shledanou.

 

(Jednání skončilo v 18.13 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP