(15.10 hodin)

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Váš názor, pane zpravodaji?

 

Poslanec Miroslav Ouzký: Já této námitce rozumím, chápu ji a nezbývá, než s ní souhlasit, jistou logiku má.

Přistupujeme tedy k bodu H a vyřešíme celou věc hlasováním. Bod H paní poslankyně Brynychové řeší to, co zde právě popsala. Zpravodaj nesouhlasí. (Ministryně nesouhlasí.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 387 ze 177 přítomných pro 43, proti 120. Návrh nebyl přijat.

 

Prosím, pokračujte.

 

Poslanec Miroslav Ouzký: Nyní se dostáváme k návrhům předneseným ve třetím čtení jako legislativně technickým. Je to návrh pana kolegy Kvapila. Nejprve bychom hlasovali o návrhu, který přednesl pod písmenem a). Týká se části prvního článku II. bodu 5, a to tak, že článek 2 bod 5 se zrušuje. Ostatní body se přečíslují. Zpravodaj souhlasí. (Ministryně souhlasí.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 388 z přítomných 177 poslanců pro 144, proti jeden. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Miroslav Ouzký: Další legislativně technický návrh se vypořádává s češtinou. Tam, kde jsme nahradili číslovku 4 číslovkou 5 se následující slova "čtyři dny" mění na "pět dnů". Zpravodaj souhlasí. (Ministryně souhlasí.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 389 z přítomných 176 poslanců pro 145, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Miroslav Ouzký: Před závěrečným hlasováním bych poprosil legislativu, aby mě utvrdila v mém názoru, že nyní je nehlasovatelným návrh legislativně technický, který jsem přednesl ve třetím čtení, který se vypořádával s tím, že se Československý červený kříž změnil na Český červený kříž, protože pakliže se nemýlím, tak jsme vypustili všechna ustanovení zákona, kde tento název figuroval. Tento můj návrh se stává nehlasovatelný, a jestliže nebude nikdo nic namítat, tak můžeme přistoupit k hlasování zákona jako o celku.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Nevím, odkud z tohoto sálu zazní ono ujištění legislativy.

 

Poslanec Miroslav Ouzký: Vidím kývání legislativy na souhlas, takže můžeme přistoupit k hlasování o celém zákonu jako o celku. Zpravodaj souhlasí.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění některé zákony na úseku ochrany veřejného zdraví, podle sněmovního tisku 215, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 390 z přítomných 177 poslanců pro 127, proti 1. Návrh byl přijat. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji paní ministryni i zpravodaji a končím projednávání bodu č. 82.

Nyní jsme se probojovali až k bodu volby, takže poprosím předsedu volební komise pana poslance Hojdu, aby nám naznačil, co nás čeká.

Prosím o klid, aby pan předseda Hojda mohl mluvit. Prosím, pane předsedo.

 

Poslanec Pavel Hojda: Děkuji, pane předsedo. Dámy a pánové, nyní máme na pořadu jednání blok voleb a začali bychom bodem 91, kterým je

 

91.
Návrh na volbu člena dozorčí rady České konsolidační agentury

 

V této dozorčí radě je stále neobsazené jedno místo. Ve stanovené lhůtě obdržela volební komise od poslaneckých klubů tyto návrhy: Petr Braný - KSČM, Luděk Polášek - ČSSD. Návrhy byly postoupeny poslaneckým klubům dne 24. června.

Způsob volby zvláštní zákon nestanoví. Volební komise navrhuje volbu tajnou, která je technicky připravena.

Nově zvolenému členu započne pětileté volební období dnem volby.

Nyní prosím, pane předsedající, abyste otevřel rozpravu k navrženým kandidátům a k návrhu na způsob volby.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano. Otevírám rozpravu k navrženým kandidátům a eventuálně i ke způsobu volby. Do rozpravy se pravděpodobně nikdo nehlásí, pokud se nemýlím, takže rozpravu končím.

 

Poslanec Pavel Hojda: Děkuji. S ohledem na to, že nebyly vzneseny žádné návrhy a volební komise navrhuje volbu tajnou, o tom se nehlasuje, prosím, pane předsedající, abyste přerušil projednávání tohoto bodu a otevřel další volební bod, č. 92.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji, pane předsedo. Přerušuji projednávání bodu 91 a přecházíme k bodu č. 92, kterým je

 

92.
Návrh na volbu člena Rady České tiskové kanceláře

 

Opět prosím pana předsedu Hojdu, aby se ujal slova.

 

Poslanec Pavel Hojda: Děkuji. V této radě je dosud neobsazené místo jednoho člena. Dnes se tedy jedná o volbu jednoho člena Rady České tiskové kanceláře. Ve stanovené lhůtě předložily poslanecké kluby tyto návrhy: Radek Mezulánik - KDU-ČSL a Miroslava Moučková - KSČM. Návrhy byly zaslány poslaneckým klubům dne 24. června.

Zvláštní zákon způsob volby nestanoví. Volební komise navrhuje Poslanecké sněmovně volbu tajnou.

Zvolenému členu započne jeho pětileté volební období dnem volby.

Nyní prosím, pane předsedající, abyste otevřel rozpravu k navrženým kandidátům na člena Rady České tiskové kanceláře a k návrhu způsobu volby.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji, pane předsedo. Opět otevírám rozpravu jak ke kandidátům, tak ke způsobu volby. Ale ani nyní se do rozpravy nikdo nehlásí, proto rozpravu končím.

 

Poslanec Pavel Hojda: Vzhledem k tomu, že nepadly žádné návrhy, bude se hlasovat tajně. Prosím, pane předsedo, abyste přerušil projednávání tohoto bodu a otevřel další volební bod.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, děkuji. Přerušuji projednávání bodu 92, Návrh na volbu člena Rady České tiskové kanceláře, a přecházíme k bodu č. 93, kterým je

 

93.
Návrh na volbu člena správní rady Ústřední pojišťovny
Všeobecné zdravotní pojišťovny České republiky

 

Prosím, pane předsedo, ujměte se slova.

 

Poslanec Pavel Hojda: Děkuji. Po rezignaci Rostislava Čevely nastoupil na uvolněné místo dne 13. 2. 2003 náhradník Svatomír Recman. Ten může funkci vykonávat pouze po dobu, po kterou důvody nevykonávání funkce původního člena trvají, tj. do 6. 7. 2003, kdy mělo skončit a skončilo funkční období Rostislava Čevely. Dnem 6. července je tedy v této radě neobsazené jedno místo.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP