(18.40 hodin)

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji, pane ministře. Tento návrh jsme v prvém čtení přikázali k projednání výboru pro obranu a bezpečnost. Usnesení výboru bylo rozdáno jako sněmovní tisk 65/1.

Prosím zpravodaje výboru pana kolegu Miloše Titze, aby nás informoval o jednání výboru.

 

Poslanec Miloš Titz: Pane předsedající, členové vlády, milé kolegyně, vážení kolegové, dámy a pánové. K tomuto vládnímu návrhu zákona mně dovolte říci pouze tuto větu: Navrhovaná právní úprava je v souladu s ústavním pořádkem a odpovídá článku 79 odst. 1 Ústavy České republiky, podle kterého správní úřady lze zřídit a jejich působnost stanovit pouze zákonem.

Dovolte prosím, abych vás seznámil s usnesením č. 25 výboru pro obranu a bezpečnost z 6. schůze konané dne 16. října 2002 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 218/1999 Sb., o rozsahu branné povinnosti a o vojenských správních úřadech (branný zákon), ve znění pozdějších předpisů /sněmovní tisk 65/.

(Hluk v sále.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Promiňte, pane kolego. Prosil bych nejznámějšího z proceduralistů v tomto sále kolegu Karla Vymětala, kdyby zaujal své místo v jednacím sále. A prosím všechny kolegyně a kolegy o klid, aby pan zpravodaj mohl přednést svoji zpravodajskou zprávu. Děkuji. Prosím.

 

Poslanec Miloš Titz: Po odůvodnění náměstka ministra obrany ČR Pavla Severy, zpravodajské zprávě poslance Miloše Titze a po rozpravě výbor pro obranu a bezpečnost

I. doporučuje Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR, aby vyslovila souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 218/1999 Sb., o rozsahu branné povinnosti a o vojenských správních úřadech (branný zákon), ve znění pozdějších předpisů /sněmovní tisk 65/,

II. pověřuje zpravodaje výboru, aby s tímto usnesením seznámil Poslaneckou sněmovnu Parlamentu ČR.

Pane předsedající, to je vše.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji, pane zpravodaji. Otevírám obecnou rozpravu k tomuto návrhu zákona. Nikdo se nehlásí, obecnou rozpravu končím.

Zahajuji podrobnou rozpravu k tomuto návrhu zákona. Upozorňuji, že nezazní-li žádný pozměňovací návrh, můžeme bezprostředně poté zahájit třetí čtení a jít domů.

Nikdo se nehlásí, podrobnou rozpravu končím. Končím druhé čtení tohoto návrhu zákona.

Dříve než zahájím třetí čtení, prosím o informaci od členů volební komise, na jak dlouho ještě předpokládají délku svého jednání a sčítání hlasů, do kdy tedy bude muset předsedající setrvat na svém místě. (Oživení v sále - smích.)

 

Zahajuji projednávání bodu

 

88.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 218/1999 Sb., o rozsahu branné povinnosti
a o vojenských správních úřadech (branný zákon), ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 65/ - třetí čtení

 

Pozměňovací návrhy nebyly předneseny. Otevírám rozpravu, do které se nikdo nehlásí, rozpravu tedy končím. Myslím, že můžeme přikročit hned k hlasování.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 218/1999 Sb., o rozsahu branné povinnosti a o vojenských správních úřadech (branný zákon), ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 65."

 

Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 233. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 147 pro návrh 135, proti nikdo. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Vážené kolegyně a kolegové, pro ty z vás, kteří chtějí sdílet můj osud, sděluji, že vyhlašuji přestávku do 19.10 hodin, poté budou vyhlášeny výsledky tajných voleb a poté bude schůze ukončena.

 

(Jednání přerušeno v 18.45 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP