(15.00 hodin)
(pokračuje Nečas)

Konstatuji, že v souladu se zákonem o jednacím řádu Poslanecké sněmovny podle mého hlubokého přesvědčení by bylo nutné, aby byl zařazen nový bod s názvem "Doprovodné usnesení k projektu letounu Gripen" a teprve v průběhu tohoto bodu aby zazněl návrh usnesení, o kterém by posléze mohlo být hlasováno.

Doporučuji, pane předsedající, abychom v tuto chvíli hlasovali o komplexním pozměňovacím návrhu, který je součástí usnesení zahraničního výboru.

 

Místopředseda PSP František Brožík: Děkuji. Všechny vás odhlašuji na základě žádosti z pléna a prosím vás o novou registraci.

Budeme hlasovat o komplexním pozměňovacím návrhu obsaženém v usnesení zahraničního výboru ze dne 25. 4. 2002 č. 293, jak jej máme ve sněmovním tisku 1229/7. Stanoviska?

 

Poslanec Petr Nečas: Zpravodaj nedoporučuje, ministr doporučuje.

 

Místopředseda PSP František Brožík: Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro. Kdo je proti?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 16 ze 188 přítomných poslanců hlasovalo 99 poslanců pro, 84 proti. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Petr Nečas: Protože to byl jediný pozměňovací návrh, nyní můžeme hlasovat o návrhu zákona jako celku.

 

Místopředseda PSP František Brožík: Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona o přijetí úvěru na financování Programu pořízení a provozování 24 nadzvukových letadel JAS 39 Gripen, podle sněmovního tisku 1229, ve znění schváleného pozměňovacího návrhu."

 

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro. Kdo je proti?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 17 z přítomných 188 poslanců hlasovalo 98 pro, 89 proti. Návrh byl přijat. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji předkladateli panu ministru Tvrdíkovi i panu zpravodaji poslanci Nečasovi. Končím třetí čtení tohoto bodu.

Končím tím i 50. schůzi Poslanecké sněmovny. Sejdeme se podle potřeb ještě před volbami k zákonům, které nám vrátí Senát k novému projednání.

Přeji vám všem úspěšnou kampaň a ještě před volbami na shledanou.

 

(Schůze byla ukončena v 15.03 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP