Začátek schůze Poslanecké sněmovny
7. května 2002 v 10.08 hodin

Přítomno: 178 poslanců

 

Předseda PSP Václav Klaus: Dovolte mi vás znovu poprosit, abyste se posadili, pokud můžete, abychom zahájili v dané chvíli svolanou mimořádnou 50. schůzi Poslanecké sněmovny, abych vás na ní všechny přivítal.

Schůzi jsem svolal na základě žádosti 41 poslance. Pozvánka vám byla rozdána ve čtvrtek 2. května, čili pětidenní lhůta vyrozumění předem byla dodržena. Prosím, abyste se všichni přihlásili svými identifikačními kartami. (Zvonění.) Probouzím sněmovnu, opravdu, prosím.

Náhradní kartu č. 5 má pan poslanec Martínek, 6 pan poslanec Škromach.

Přistoupíme k určení ověřovatelů schůze. Navrhuji určit poslankyni Brynychovou a poslance Kalouska. Má někdo nějaký jiný návrh? Ne-li, zahájil jsem první hlasování.

 

Kdo je pro tyto ověřovatele, nechť stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 1 z přítomných 124 poslanců 108 pro, nikdo proti. Návrh byl přijat.

 

Čili určili jsme poslankyni Brynychovou a poslance Kalouska ověřovateli 50. schůze.

Pan poslanec Vojíř má náhradní kartu č. 2.

Sděluji, že do zahájení schůze o omluvení své neúčasti na jednání požádali ze zdravotních důvodů poslanci Čevela, Houzák, Mihaličková, Štrait; z důvodu zahraniční cesty poslankyně Štěpová, poslanci Laštůvka, Svoboda, Suchánek, Zvěřina - a důvod zde nemám uveden u poslankyně Hanačíkové.

Pan poslanec Korbel má náhradní kartu č. 8.

Na zahraničních cestách z vlády jsou ministři Březina a Kavan, z důvodu nemoci se omlouvají ministři Dostál a Fišer a z pracovních důvodů ministři Kužvart a Lachnit.

Nyní přistoupíme ke stanovení pořadu 50 schůze, jehož návrh je uveden na pozvánce. Doufám, že jste si všimli relativně komplikovaného průběhu této schůze.

Připomínám, že podle § 54 odst. 7 zákona o jednacím řádu rozhodne sněmovna pouze o pořadu uvedeném v žádosti. Nelze navrhnout změnu nebo doplnění pořadu, nelze rozšiřovat schválený pořad. Čili prosím, budeme hlasovat o návrhu pořadu této schůze.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP