(12.30 hodin)
(pokračuje Kohlíček)

Koneckonců i rezoluce, které byly v období, o kterém se zpráva zmiňuje, přijaty, svědčí o tom, že Evropský parlament dost dobře ani neví, kde ta Česká republika je.

Já se shoduji s kolegou Zahradilem v tom, že v příštím období by ta delegace měla být sjednocena s výborem pro evropskou integraci, a věřím, že ti z nás, kteří se zde objeví po volbách, tento názor zuctí.

Děkuji za pozornost.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji. Hlásí se dále někdo do obecné rozpravy? Není tomu tak. Končím obecnou rozpravu.

Zahajuji rozpravu podrobnou. Ptám se, zda se do ní někdo hlásí. Pakliže tomu tak není, konstatuji, že vzhledem k tomu, že není dán ve sněmovním tisku žádný návrh usnesení, protože žádný výbor tyto zprávy neprojednal, navrhuji z tohoto místa návrh usnesení, že Poslanecká sněmovna bere na vědomí zprávy o činnosti stálých delegací Parlamentu do meziparlamentních organizací ve třetím volebním období.

Pakliže se do podrobné rozpravy dále nikdo nehlásí, podrobnou rozpravu končím. Já vás všechny odhlašuji, i když to v tuto chvíli nepovažuji za nutné. Prosím o novou registraci.

 

O tomto návrhu usnesení rozhodneme v hlasování pořadové číslo 265, které zahajuji, a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 265 tento návrh byl přijat, když se z přítomných 99 pro vyslovilo 98 a nikdo nebyl proti. Konstatuji, že s návrhem usnesení byl vysloven souhlas.

 

A tím jsme projednali tento bod.

 

Kolegyně a kolegové, prosím v tuto chvíli, abyste mi věnovali zvýšenou pozornost, protože budu mluvit o tom, jakým způsobem budeme jednat dál. Po tomto oznámení vyhlásím polední přestávku, a to do 14 hodin. Ve 14 hodin začneme projednávat návrhy, které jsou ještě dnes hlasovatelné. Já vám v tuto chvíli přečtu, které to budou.

Ve 14 hodin jako první projednáme bod 70 schváleného pořadu schůze, což je státní správa a samospráva ve školství. Od 14 hodin 45 minut lze projednat majetek obcí, lze projednat návrh… (Hlasy v sále.) Majetek obcí, je to poslanec Grüner, bod 74 schváleného pořadu schůze. Dále od 14.45 lze projednat bod 79, což je poslanecký návrh novely ústavy. Dále pak po něm má být hlasována mezinárodní smlouva, tj. bod 52 - rasová diskriminace, tam se jedná pouze o přerušení před konečným hlasováním, které nebylo možné kvůli kvoru. Poté lze projednávat bod 82 - důchodové pojištění, a to po 16.15 hodině, dále po 16.15 hodině bod 85, což je návrh zákona o cenách.

Mezitím budou ještě dnes projednány - zpráva veřejného ochránce práv, který pakliže bude průjezdná dálnice Praha - Brno, zde bude kolem 14. hodiny. Ve 14.30 hodin se dostaví guvernér národní banky, aby bylo možné projednat bod hospodaření České národní banky, což je bod 91. Toto jsou všechny body, které lze dnes projednat. Všechny ostatní body schváleného pořadu schůze nelze projednávat dnes. S výjimkou bodu 107 schváleného pořadu schůze, což je prezidentské veto návrhu zákona o Českém rozhlase, které by bylo možno projednat již v sobotu 4. 5., lze všechny ostatní body projednávat až 7. 5., tj. v úterý. To znamená, ty body, které jsem přečetla, přibližně v tomto pořadí budou projednávány na dnešním odpoledním jednání, které začne ve 14.00 hodin.

V tuto chvíli vyhlašuji polední přestávku do 14.00 hodin.

 

(Jednání přerušeno ve 12.35 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP