(13.10 hodin)

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 277 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 277 tento návrh nebyl přijat, když ze 156 přítomných hlasovalo 63 pro a 77 proti.

 

Poslanec Jiří Patočka: Hlasujeme o pozměňovacím návrhu rozpočtového výboru jako celku, to je A2 až 21. Doporučuji. (Navrhovatel doporučuje.)

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 278 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 278 tento návrh byl přijat, když ze 156 přítomných hlasovalo 146 pro a nikdo nebyl proti.

 

Poslanec Jiří Patočka: Paní předsedající, můžeme hlasovat o celkovém znění zákona.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: S technickou připomínkou se hlásí pan poslanec Exner.

 

Poslanec Václav Exner: Paní místopředsedkyně, aby nebyly následné nejasnosti, rád bych si vyjasnil procedurálně následující věc.

(V sále je velký hluk.)

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Prosím o klid! Já potřebuji pana poslance slyšet.

 

Poslanec Václav Exner: My jsme nepřijali pozměňovací návrh A1, který mění název zákona, ale tento nový název je promítnut ve zbývajících pozměňovacích návrzích. Tím, že jsme nepřijali změnu názvu, je třeba to promítnout do celého zbytku zákona. A doufám, že jsme tak tomu hlasování všichni rozuměli. Jinak by došlo k velkému zmatku.

 

Poslanec Jiří Patočka: Paní předsedající, já bych si dovolil zpochybnit hlasování o pozměňovacím návrhu pana kolegy Recmana. Domníval jsem se, že nebyl přijat, proto nedošlo ke změně a zůstává znění zákona v upravené formě, tudíž zákon o finančním arbitrovi. Pokud by to tak nebylo, doporučuji hlasovat znovu.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Promiňte, pane poslanče, já vůbec nerozumím, co vlastně zpochybňujete. Předseda klubu ODS má slovo.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Zpochybňuji hlasování o pozměňovacím návrhu A1. Hlasoval jsem -

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Prostě vznášíte procedurální námitku, pane poslanče.

Prosila bych o případné upřesnění čísla hlasování, které to bylo, pokud to někdo ví. - Jedná se o hlasování pořadové číslo 277.

 

Budeme hlasovat o procedurální námitce pana poslance Tlustého v hlasování pořadové číslo 279, které zahajuji, a ptám se, kdo souhlasí s touto procedurální námitkou. Kdo je proti této námitce?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 279 tento návrh byl přijat, když ze 157 přítomných hlasovalo 147 pro a jeden proti.

 

Budeme opakovat hlasování o bodu A1, a to v hlasování pořadové číslo 280, které zahajuji, a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 280 tento návrh byl přijat, když ze 158 přítomných hlasovalo 132 pro a 19 proti.

 

Pakliže se nemýlím, tak o všech návrzích bylo hlasováno a můžeme přistoupit k hlasování o návrhu jako o celku.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona o Finanční arbitráži, podle sněmovního tisku 1097, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

O tomto návrhu rozhodneme v hlasování pořadové číslo 281, které zahajuji, a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 281 tento návrh byl přijat, když ze 158 přítomných hlasovalo 148 pro a 4 proti. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Dalším bodem je

 

97.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 248/1995 Sb.,
o obecně prospěšných společnostech a o změně a doplnění některých zákonů
/sněmovní tisk 1146/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal ministr financí pan Jiří Rusnok a zpravodajka rozpočtového výboru paní poslankyně Miroslava Němcová. Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 1146/2.

Otevírám rozpravu a ptám se, zda se do ní někdo hlásí. Do rozpravy se nikdo nehlásí, takže rozpravu končím.

Prosím paní zpravodajku, aby nás seznámila s procedurou.

 

Poslankyně Miroslava Němcová: Děkuji za slovo. Kolegyně a kolegové, dovolte mi seznámit vás s návrhem procedury, která je velmi jednouchá. Byly předloženy dva pozměňovací návrhy. Jeden je pod písmenem A - návrh rozpočtového výboru, druhý pod písmenem B předložil poslanec Tlustý. Budeme hlasovat nejprve o pozměňovacím návrhu pod písmenem A, pak o návrhu pod písmenem B a na závěr o zákonu jako celku.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji. O takto navržené proceduře není třeba hlasovat. Prosím, paní zpravodajko, předkládejte jednotlivé návrhy k hlasování.

 

Poslankyně Miroslava Němcová: Žádám vás, paní místopředsedkyně, abyste nechala hlasovat o pozměňovacím návrhu uvedeném pod písmenem A. Moje stanovisko je kladné, stanovisko pana ministra je rovněž kladné.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 282 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 282 byl tento návrh přijat, když ze 158 přítomných hlasovalo 149 pro a nikdo nebyl proti.

 

Poslankyně Miroslava Němcová: Nyní bude následovat hlasování o pozměňovacím návrhu uvedeném pod písmenem B. Stanovisko zpravodaje je kladné, ministr nedoporučuje.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 283 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 283 byl tento návrh přijat, když ze 158 přítomných hlasovalo 83 pro a 56 proti.

 

Poslankyně Miroslava Němcová: Hlasovali jsme o obou pozměňujících návrzích. Je možno hlasovat o návrhu zákona jako o celku.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 248/1995 Sb., o obecně prospěšných společnostech a o změně a doplnění některých zákonů, podle sněmovního tisku 1146, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 284 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 284 byl tento návrh přijat, když ze 157 přítomných hlasovalo 146 pro a nikdo nebyl proti. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP