Začátek schůze Poslanecké sněmovny
29. ledna 2002 ve 14.09 hodin

Přítomno: 183 poslanců

 

Předseda PSP Václav Klaus: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, dovolte, abych zahájil 46. schůzi Poslanecké sněmovny a všechny vás přivítal a znovu poprosil, abyste se posadili do svých lavic.

Schůzi jsem svolal a návrh pořadu stanovil na návrh organizačního výboru sněmovny ze dne 17. ledna - pozvánka vám byla rozeslána následující den, v pátek 18. ledna.

Prosím, abyste se přihlásili svými identifikačními kartami. Právě mně oznámil pan poslanec Korbel, že má náhradní kartu č. 3, pan poslanec Doktor má náhradní kartu č. 6.

Nejdříve přistoupíme k určení ověřovatelů této schůze. Navrhuji určit poslance Jaroslava Melichara a poslance Pavla Svobodu. Má někdo jiný návrh? Není-li tomu tak, dám hlasovat.

 

Kdo je pro určení těchto dvou ověřovatelů, nechť zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 1 z přítomných 129 poslanců bylo 105 pro, nikdo nebyl proti, návrh byl přijat. Ověřovateli schůze jsme určili poslance Jaroslava Melichara a poslance Pavla Svobodu.

 

Prosím tyto dva jmenované, aby zkontrolovali přihlášky poslanců na ústní interpelace a dohlédli na losování jejich pořadí.

Prosím poslance, aby umožnili jednání sněmovny.

Sděluji, že do zahájení schůze požádali o omluvení své účasti na jednání tito poslanci...

Pan poslanec Lang má ještě náhradní kartu č. 13.

Pro nemoc či zdravotní důvody či lázeňské léčení se omlouvají poslanci Čevela, Grulich, Hanačíková, Kučera, Langer, Machatá, Pleva, Škromach, Vejvoda a Výborný. Zasedání městského zastupitelstva má poslanec Drda a v zahraničí je poslanec Payne. V rekonvalescenci je pan ministr Grégr. Omlouvá se také pan ministr Tvrdík, který nicméně je přítomen, ale již odchází. Dále paní poslankyně Čelišová je nemocná, písemná omluva dojde.

Nyní prosím o vaši pozornost. Po dnešní poradě s místopředsedy sněmovny a se zástupci poslaneckých klubů vám chci sdělit jako výsledek této porady tyto závěry.

Nejdříve vás chci upozornit, že po prostudování programu bude tato schůze s největší pravděpodobností probíhat celé tři týdny, a proto prosím, abyste si podle toho upravili svůj pracovní program.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP