(13.00 hodin)

Místopředseda PSP František Brožík: Děkuji, pane poslanče. Otevírám obecnou rozpravu, do které se přihlásil jako první pan ministr Karel Březina. Máte slovo, pane ministře.

 

Ministr bez portfeje ČR Karel Březina: Vážený pane místopředsedo, vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, úvodem bych chtěl říci, že v květnu 1999 vláda přijala strategický dokument Státní informační politika. Součástí této koncepce je i zavedení elektronického podpisu a právě projednávaný zákon vytvoří legislativní předpoklady pro použití elektronického podpisu a zrovnoprávnění dokumentů v elektronické podobě dokumentům v písemné podobě.

Dále bych chtěl říci, že vláda původně vyjádřila negativní stanovisko k poslanecké iniciativě, ale v tuto chvíli bych rád konstatoval, že mezi prvním a druhým čtením došlo k takové spolupráci předkladatelů a Úřadu pro státní informační systém, že mohu tento návrh podpořit a doporučit k projednávání ve znění komplexního pozměňovacího návrhu hospodářského výboru. Děkuji.

 

Místopředseda PSP František Brožík: Děkuji, pane ministře. Písemné přihlášky do obecné rozpravy jsem neobdržel. Táži se, kdo se z přítomných hlásí do obecné rozpravy. Jelikož se nehlásí nikdo, obecnou rozpravu končím.

V rámci obecné rozpravy nezazněly návrhy na vrácení případně na zamítnutí tohoto návrhu, proto zahajuji podrobnou rozpravu, do které se přihlásil jako první pan zpravodaj Dušan Tešnar, poté pan místopředseda Langer.

 

Poslanec Dušan Tešnar: Děkuji. Vážená sněmovno, dovolte mi, abych podal procedurální návrh, aby základem projednávání se stalo usnesení hospodářského výboru č.219, to je sněmovní tisk 415/2, po vzájemné shodě předkladatelů i těch, kteří návrh projednávali. Prosím, aby o tomto procedurálním návrhu bylo hlasováno. Děkuji vám.

 

Místopředseda PSP František Brožík: Já se pokusím gongováním sehnat poslance, kteří jsou v kuloárech. Zazněl zde procedurální návrh pana poslance Tešnara, aby základem projednávání ve druhém čtení byl sněmovní tisk 415/2, usnesení hospodářského výboru č. 219 ze dne 26. dubna.

 

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti?

Děkuji. Konstatuji, že z přítomných 158 v hlasování pořadové číslo 64 bylo 116 pro, jeden proti. Návrh byl přijat.

 

Vzhledem k tomu, že jsme se dostali přes časový limit 13 hodin, a vzhledem k tomu, že deset minut po polední přestávce je svolán organizační výbor, přerušuji projednávání tohoto bodu a vyhlašuji polední přestávku do 14.05 hodin.

 

(Jednání bylo přerušeno ve 13.04 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP