Neautorizováno !


 

(Schůze zahájena ve 14.07 hodin.)

 

Předseda PSP Václav Klaus: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády, zahajuji 22. schůzi Poslanecké sněmovny a všechny vás srdečně vítám.

Schůzi jsem svolal a návrh pořadu stanovil na návrh organizačního výboru Poslanecké sněmovny ze dne 10. února t. r. Pozvánka vám byla rozeslána v pátek 11. února.

Prosím, abyste se všichni přihlásili svými identifikačními kartami a oznámili, kdo žádáte o vydání náhradní karty. Paní poslankyně Marie Machatá má náhradní kartu č. 2, místopředseda Poslanecké sněmovny pan Stanislav Gross má náhradní kartu č. 6.

Přistoupíme nejdříve k určení dvou ověřovatelek této schůze. Navrhuji, abychom určili pani poslankyni Petru Buzkovou a pani poslankyni Ivanu Hanačíkovou. Má někdo nějaký jiný návrh? (Nikdo.) Ne-li, dám o tomto návrhu hlasovat.

 

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro tyto dvě ověřovatelky naší schůze, nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 1 z přítomných 152 poslanců hlasovalo 139 pro, nikdo nebyl proti. Konstatuji tedy, že jsme ověřovatelkami 22. schůze Poslanecké sněmovny určili poslankyně paní Petru Buzkovou a paní Ivanu Hanačíkovou.

 

Prosím jmenované ověřovatelky, aby zkontrolovaly přihlášky poslanců na ústní interpelace se seznamy v počítači a dohlédly na losování jejich pořadí. Seznamy s vylosovaným pořadím vám budou rozdány do lavic.

Sděluji vám současně, že do zahájení schůze požádali o omluvení své neúčasti na jednání tito poslanci: na jednání Parlamentního shromáždění NATO v Belgii jsou poslanci Vladimír Doležal, Jiří Payne a Pavel Svoboda, na zahraniční cestě jsou poslanci Josef Hojdar, Oldřich Vojíř, Monika Horáková, komplikace při návratu ze zahraniční cesty má pan poslanec Miroslav Ouzký a ze zdravotních důvodů se omlouvají pan poslanec Josef Jalůvka, Yvona Jungová, Jiří Karas a Ivan Langer. Z vlády jsou na služební oficiální cestě do Francie tito členové vlády: předseda vlády Miloš Zeman, ministři Miroslav Grégr, Miloš Kužvart, Pavel Mertlík a Vladimír Špidla, a ministr zahraničních věcí pan Jan Kavan je na služební cestě do Řecka.

Paní poslankyně a páni poslanci, jak jistě všichni víte, dne 9. února t. r. jmenoval prezident republiky ministrem zdravotnictví pana Bohumila Fišera. Dovolte mi, abych mezi námi nového člena vlády uvítal a abych mu popřál mnoho úspěchů v jeho práci. (Potlesk - nový ministr zdravotnictví se povstáním představuje Poslanecké sněmovně.)

Nyní vás chci informovat o procedurálních návrzích, které vzešly z dnešní porady předsedy Poslanecké sněmovny s místopředsedy Poslanecké sněmovny a s předsedy poslaneckých klubů. (Hluk v sále.) Prosím o klid.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP