(10.20 hodin)

Předseda PSP Václav Klaus: Děkuji panu ministrovi. Táži se zpravodaje, zda chce vystoupit.

 

Poslanec Josef Janeček: Myslím, že diskuse, která proběhla včera, byla dostatečně instruktivní. Proto bych se vzdal závěrečného slova zpravodaje. Domnívám se, že můžeme přistoupit k hlasování. V diskusi vystoupili čtyři diskutující a byl přednesen návrh na vrácení návrhu zákona k dopracování. Jako zpravodaj tento návrh podporuji.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Zpravodaj tento návrh podporuje. Pan ministr nejenže nepodporuje, ale je dokonce proti. Doufám, že si všichni tyto rady přeloží po svém. Dám hlasovat o vrácení předloženého návrhu k dopracování. Doufám, že se dostavili všichni aktéři hlasovací procedury.

 

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro návrh vrátit předložený návrh zákona k dopracování, ať stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 420 z přítomných 185 hlasovalo 92 pro, 91 proti. Dodávám, že 2 nehlasovali. Návrh nebyl přijat.

 

Nyní se budeme zabývat návrhem na přikázání. Organizační výbor navrhl přikázat předložený návrh k projednání výboru pro sociální politiku a zdravotnictví a já navrhuji na žádost předsedy vlády zkrátit lhůtu pro projednávání ve výborech na 20 dnů. Pan poslanec Vymětal navrhl přikázat projednání i hospodářskému výboru. Dám hlasovat o těchto návrzích.

 

Zahájil jsem hlasování. Kdo souhlasí s tím, aby byl návrh přikázán k projednání výboru pro sociální politiku a zdravotnictví? Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 421 z přítomných 186 hlasovalo 169 pro, 2 proti. Návrh byl přijat.

 

Zahájil jsem hlasování. Kdo souhlasí s tím, aby byl návrh přikázán k projednání výboru hospodářskému? Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 422 z přítomných 185 hlasovalo 95 pro, 63 proti. Návrh byl přijat.

 

Kdo souhlasí s tím, aby byla zkrácena lhůta o 20 dnů? Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 423 z přítomných 185 hlasovalo 82 pro, 64 proti. Návrh nebyl přijat.

 

Konstatuji, že jsme přikázali návrh k projednání výboru pro sociální politiku a zdravotnictví a výboru hospodářskému, ale lhůtu pro jeho projednání jsme o 20 dnů nezkrátili. Děkuji panu ministrovi, děkuji zpravodaji. Ukončil jsem projednávání bodu 104.

 

Dostáváme se k bodu

 

106.
Vládní návrh zákona o Státním fondu rozvoje bydlení
a o změně zákona č. 171/1991 Sb., o působnosti orgánů České republiky
ve věcech převodů majetku státu na jiné osoby a o Fondu národního majetku
České republiky, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 393/ - prvé čtení

 

Rozumím-li tomu dobře, závěrečné slovo navrhovatele již bylo předneseno. Zpravodajem byl pan poslanec Snítilý. Táži se, zda vystoupí se svým závěrečným vystoupením. Prosím, máte slovo.

 

Poslanec Evžen Snítilý: Vážený pane předsedo, vážená vládo, dámy a  pánové, v kuloárech jsem byl upozorněn, že jsem včera zdržoval až příliš dlouho, tak dnes jen velmi stručně. V rozpravě zazněl jediný návrh. Byl to návrh paní poslankyně Horníkové na zamítnutí.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Táži se pro pořádek, jaké je stanovisko navrhovatele k tomuto návrhu. Nedoporučuje. Táži se, jaké je stanovisko zpravodaje k tomuto návrhu? Nedoporučuje.

 

Zahájil jsem hlasování o této věci. Kdo je pro návrh na zamítnutí, ať stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 424 z přítomných 185 hlasovalo 77 pro, 103 proti. Návrh nebyl přijat.

 

Organizační výbor navrhl přikázat návrh k projednání výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí. Má ještě někdo nějaký jiný návrh? Nemá.

 

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro tento návrh, ať stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 425 z přítomných 184 hlasovalo 170 pro, nikdo proti. Návrh jsme přikázali k projednání výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí.

 

Děkuji panu ministrovi, děkuji zpravodaji.

Dostáváme se ke třetím čtením. Prosím pány poslance a paní poslankyně, aby nevybíhali v každé vteřině neuroticky ze sálu někam telefonovat a aby chvíli vydrželi sedět na svých místech. Nebudu vyčkávat, až doběhnou zpět. Pan místopředseda Gross má zřejmě nějaký návrh.

 

Místopředseda PSP Stanislav Gross: Pane předsedo, kolegyně a kolegové, pan předseda se nemýlil. Když jsem včera řídil schůzi sněmovny, dostal jsem návrh, který je údajně konsenzuální, ale nechtěl jsem jej přednášet včera ve večerních hodinách, protože nebylo reprezentativní složení sněmovny. Návrh se týká jednoho z bodů, který máme nyní před sebou ve třetích čteních. Jde o bod 149 - veřejné zakázky. Je tam obrovské množství pozměňovacích návrhů, a pokud mám správné informace, tak v tuto chvíli ještě nejsou zapracována stanoviska ke všem návrhům a hrozilo by, že bychom se k hlasování o nich během dnešního dne dostali. Údajně je konsenzus mezi poslaneckými kluby, že by tento bod mohl být přesunut jako druhý bod jednání ve čtvrtek 11. listopadu. Pokud tato dohoda platí, byl bych rád, aby tento procedurální návrh byl nyní odhlasován.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Ano, dám hlasovat o procedurálním návrhu pana místopředsedy Grosse.

 

Kdo je pro přesunutí bodu 149 na příští čtvrtek, kdy bude projednáván jako druhý bod, ať stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 426 z přítomných 185 poslanců 174 hlasovalo pro, nikdo nebyl proti. Tento procedurální návrh byl přijat.

 

Dostáváme se k bodu

 

131.
Vládní návrh zákona o vydání státních dluhopisů na úhradu schodku
státního rozpočtu za rok 1998 a o změně zákona č. 530/1990 Sb., o dluhopisech,
ve znění pozdějších předpisů, zákona č. 328/1998 Sb., o vydání státních dluhopisů
na úhradu schodku státního rozpočtu za rok 1997, a zákona č. 22/1999 Sb.,
o státním rozpočtu České republiky na rok 1999
/sněmovní tisk 214/ - třetí čtení

 

Zahajuji třetí čtení tohoto návrhu. Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal místopředseda vlády Pavel Mertlík a zpravodaj rozpočtového výboru pan Martin Kocourek.

Pozměňovací návrhy k předloženému návrhu zákona obsahuje sněmovní tisk 214/3. Žádám zpravodaje, aby spolu se mnou sledoval rozpravu, kterou otevírám. Táži se, kdo se hlásí do rozpravy. Hlásí se pan poslanec Martin Kocourek.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP