(11.10 hodin)

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: O tomto návrhu rozhodneme v hlasování pořadové číslo 283, které zahajuji a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 283 tento návrh byl přijat, když se z přítomných 175 pro vyslovilo 149 a 20 bylo proti.

 

Poslanec Petr Nečas: Nyní budeme hlasovat o prvním pozměňovacím návrhu, kterým je návrh pana poslance Exnera, který navrhuje, aby v návětí usnesení zahraničního výboru za slova "souhlasí" byla doplněna slova "s podmínkou schválení (prodloužení platnosti) příslušné rezoluce OSN". Zpravodaj nedoporučuje, pan ministr nedoporučuje.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 284 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 284 tento návrh nebyl přijat, když se z přítomných 177 pro vyslovilo 21 a 148 bylo proti.

 

Poslanec Petr Nečas: Dalším pozměňovacím návrhem, o kterém musíme formálně hlasovat, je návrh, který vychází z usnesení výboru pro obranu a bezpečnost, tedy tím pádem musí být brán jako pozměňovací návrh. Protože nejsem oprávněn, byť jako zpravodaj, rozhodnout za celý výbor o stažení tohoto pozměňovacího návrhu, bylo by to tak, že v bodě 1 usnesení by se objevilo písm. c), kde je vysloven souhlas s tranzitem vojsk v souvislosti s touto operací. Vzhledem k tomu, že tato věc po dohodě byla ošetřena i ve druhém usnesení, o kterém budeme hlasovat, je tam toto ustanovení za těchto okolností zbytečné, a proto jako zpravodaj nedoporučuji vyslovit s tímto návrhem souhlas. Pan ministr také nedoporučuje.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 285 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 285 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 177 pro vyslovil 1 a 172 bylo proti.

 

Poslanec Petr Nečas: Tím jsme, paní předsedající, vyčerpali všechny pozměňovací návrhy a nyní můžeme hlasovat o usnesení jako celku. Zpravodaj doporučuje, pan ministr doporučuje.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 286 a ptám se, kdo je pro tento návrh usnesení. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 286 tento návrh byl přijat, když se z přítomných 177 pro vyslovilo 154 a 21 bylo proti. Tento návrh usnesení byl schválen.

 

Poslanec Petr Nečas: Nyní můžeme, paní předsedající, přejít k usnesení 392. Navrhuji analogickou proceduru, tzn., abychom si v prvním kroku schválili, že jako základní text bude brán text usnesení zahraničního výboru a všechny ostatní návrhy budou brány jako pozměňovací návrhy k tomuto usnesení.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Pane zpravodaji, máte bezesporu pravdu, ale trochu jste se předběhl.

Dovolte, prosím, abych v tuto chvíli zahájila projednávání po ukončené podrobné rozpravě bodu 173 - vládní návrh na vyslovení souhlasu Poslanecké sněmovny a Senátu Parlamentu České republiky s vysíláním ozbrojených sil České republiky mimo území České republiky a s pobytem cizích vojsk na území České republiky, sněmovní tisk 392.

Podrobná rozprava byla ukončena a já se ptám pana ministra obrany, zda si přeje přednést závěrečné slovo. Není tomu tak. Zpravodaj přednesl závěrečné slovo a přednesl i návrh procedury, tedy abychom hlasovali tím způsobem, že za základ bude vzato usnesení zahraničního výboru a pozměňovací návrhy budou směřovat k němu.

 

O tomto návrhu rozhodneme v hlasování pořadové číslo 287, které zahajuji. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 287 tento návrh byl přijat, když se z přítomných 178 pro vyslovilo 156 a 19 bylo proti.

 

Poslanec Petr Nečas: Nyní můžeme přistoupit k hlasování o jednotlivých pozměňovacích návrzích. Jako první navrhuji, abychom hlasovali o pozměňovacím návrhu pana poslance Exnera, který navrhuje v části I písm. b) za slova "Chartou" doplnit slova "a rozhodnutím Rady bezpečnosti". Zpravodaj nedoporučuje, ministr obrany nedoporučuje.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 288 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 288 tento návrh nebyl přijat, když se z přítomných 178 pro vyslovilo 21 a 152 bylo proti.

 

Poslanec Petr Nečas: Nyní bychom měli přistoupit k pozměňovacím návrhům pana poslance Franka, který výslovně žádal, aby o každém jednotlivém pozměňovacím návrhu bylo hlasováno jednotlivě.

Jeho první pozměňovací návrh se týká části I, která začíná slovy "K činnostem uvedeným v bodu" - nyní je jeho pozměňovací návrh, aby v písm. A bylo uvedeno "v počtu do 100 osob na dobu 42 dní". Zpravodaj nedoporučuje, ministr obrany nedoporučuje.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 289 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 289 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 178 pro vyslovilo 21 a 154 bylo proti.

 

Poslanec Petr Nečas: Další pozměňovací návrh se týká části B, kde by bylo uvedeno "v počtu do 100 osob na dobu do 60 dní". Zpravodaj nedoporučuje, pan ministr obrany nedoporučuje.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 290 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 290 tento návrh nebyl přijat, když se z přítomných 179 pro vyslovilo 21 a 155 bylo proti.

 

Poslanec Petr Nečas: Další část se týká písm. C, kde pan poslanec Frank navrhuje "v počtu do 300 osob pro každou jednotlivou činnost na dobu do 42 dní". Zpravodaj nedoporučuje, pan ministr nedoporučuje.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 291 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 291 tento návrh nebyl přijat, když se z přítomných 179 pro vyslovilo 21 a 153 bylo proti.

 

Poslanec Petr Nečas: Další část se týká písm. D, kde pan poslanec Frank navrhuje zvýšení na 500 osob, tzn. "v počtu do 500 osob na dobu 60 dní". Zpravodaj nemá námitek, ministr obrany je neutrální.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 292 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 292 tento návrh byl přijat, když se z přítomných 179 pro vyslovilo 107 a 36 bylo proti.

 

Poslanec Petr Nečas: Další části pozměňovacího návrhu se týkají části II, kde za slovy "v průběhu jednoho kalendářního roku lze přijmout…" v písm. A navrhuje pan poslanec Frank "v počtu do 300 osob na dobu do 42 dní". Zpravodaj nedoporučuje, pan ministr nedoporučuje.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 293 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 293 tento návrh nebyl přijat, když se z přítomných 179 pro vyslovilo 21 a 153 bylo proti.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP