(11.30 hodin)

Místopředseda PSP Stanislav Gross: Děkuji. Máte někdo jiný návrh na proceduru, jak se vypořádat s pozměňovacími návrhy? Ne. Konstatuji tedy, že s procedurou, kterou navrhl pan zpravodaj Svoboda, byl vysloven souhlas. Prosím, abyste v duchu této procedury předkládali jednotlivé pozměňovací návrhy.

 

Poslanec Jan Svoboda: Pozměňovací návrh pana poslance Cyrila Svobody pod bodem A máte před sebou v tisku 159/4.

 

Místopředseda PSP Stanislav Gross: Rozhodneme o tomto návrhu. Stanovisko pana ministra je nesouhlasné, zpravodaje souhlasné.

 

Rozhodneme o tomto návrhu v hlasování pořadové číslo 317. Kdo souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti?

Z přítomných 179 pro hlasovalo 78, proti 73. Návrh nebyl přijat.

 

Prosím o další návrh, pane zpravodaji.

 

Poslanec Jan Svoboda: Další návrh je pod písm. B poslance Jiřího Karase.

 

Místopředseda PSP Stanislav Gross: Můžeme navrhovat, pane poslanci Karasi, o celku, nebo žádáte oddělené hlasování. O celku. Chce někdo oddělené hlasování? Ani Karel Vymětal. Tak je to dobré. Můžeme pokračovat. Prosím pana ministra, aby se vyjádřil. Nesouhlasí. Pan zpravodaj také nesouhlasí.

 

O tomto pozměňovacím návrhu pod bodem B rozhodneme v hlasování pořadové číslo 318. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti?

Z přítomných 181 pro hlasovalo 17, proti 146. Tento návrh nebyl přijat.

 

Pane zpravodaji, tím jsme vyčerpali všechny pozměňovací návrhy. Je tomu tak? Ano. Můžeme hlasovat o konečném návrhu usnesení. Nicméně ještě před tím vidím faktickou připomínku pana kolegy Janečka. Prosím, pane kolego.

 

Poslanec Josef Janeček: Já bych jménem klubu KDU buď požádal o přestávku, nebo co by bylo vhodnější, požádal o to, aby závěrečné hlasování bylo po polední přestávce. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Stanislav Gross: Pokud to bude žádost na poradu klubu, samozřejmě jí vyhovím. Ale je to podmíněno tím, že by sněmovna nesouhlasila s návrhem na přeřazení závěrečného hlasování po polední přestávce. Takto je to formulováno. Nejprve nechám hlasovat o návrhu na přerušení tohoto bodu a dokončení hlasování po polední přestávce. Nebude-li tento návrh přijat, tak klub KDU-ČSL si vyžádá přestávku. Jenom upozorňuji, že zdaleka není jisté, že bude nějaká polední přestávka. Vidím faktickou připomínku pana kolegy Škromacha.

 

Poslanec Zdeněk Škromach: Vážený pane předsedající, vzhledem k tomu, že sněmovna už rozhodla, že prvním bodem po polední přestávce bude návrh zákona o léku, čili toto hlasování je možné zařadit až po tomto bodu.

 

Místopředseda PSP Stanislav Gross: Kolegyně a kolegové, nechám hlasovat o návrhu tak, jak zazněl. Já jsem ho neformuloval jako první bod po polední přestávce, ale po polední přestávce, čili stahuji slovíčku "na začátku odpoledního jednání" a v případě, že by polední přestávka nebyla, protože nějaká řešení možná jsou, tak bychom se s tím vypořádali operativně.

 

Nejprve rozhodneme o návrhu kolegy Janečka na přerušení projednávání tohoto bodu a dokončení po polední přestávce.

Rozhodneme v hlasování pořadové číslo 319. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti?

Z přítomných 181 hlasovalo pro 82, proti 66. Návrh nebyl přijat.

 

Mé zraky se naklánějí k poslaneckému klubu KDU-ČSL a prosím, abyste řekli čas, který žádáte. Je žádost o 15minutovou přestávku. Budeme pokračovat v 11.50 hodin. Vyhlašuji přestávku do 11.50 hodin.

 

(Schůze přerušena v 11.35 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP