(pokračuje Buzková)

Na procedurální návrh pana poslance Mlynáře jsem podle jednacího řádu dala hlasovat a výsledek volby byl jiný. V tuto chvíli, má-li proběhnout druhé kolo volby, což považuji za správné, budeme nejdříve hlasovat o tom, že přerušujeme projednávání bodu 24 a vrátíme se k bodu 16, poté, bude-li tento procedurální návrh schválen, budeme hlasovat o druhém kole.

 

V tuto chvíli dávám procedurální návrh, aby se přerušilo jednání o bodu 24 a vrátili jsme se do bodu 16, aby mohlo být provedeno druhé kolo 1. volby.

 

Zahajuji hlasování číslo 70 a ptám se, kdo je pro tento procedurální návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 70 byl tento návrh přijat, když se z přítomných 195 pro vyslovilo 191 a jeden byl proti.

 

16.
Volba člena stálé komise Poslanecké sněmovny pro kontrolu
použití operativní techniky Policie ČR

 

Pane předsedo, uveďte prosím 2. kolo první volby.

 

Poslanec Jan Vidím: Děkuji, vážená paní předsedající, pane předsedo, vážená vládo, dámy a pánové, přistoupíme tedy k druhému kolu první volby, do kterého postoupil pan poslanec Václav Frank. Můžeme zahájit hlasování.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Udílím slovo předsedovi poslaneckého klubu KSČM.

 

Poslanec Vojtěch Filip: Děkuji, paní předsedající, vážený pane premiére, paní a pánové, vážená vládo, chtěl bych říci na úvod druhého kola první volby jednu věc, to jest, že jsem se shodli na tom, že stálá komise pro operativní techniku Policie České republiky tohoto shromáždění je pětičlenná a že každá politická strana zastoupená v tomto parlamentu tam má jedno místo. My jsme rezignací jedno místo uvolnili a na toto uvolněné místo navrhujeme za naši politickou stranu jiného kandidáta, a to kandidáta, který odpovídá požadavku, který je kladen na členy této komise, a je to člen výboru pro obranu a bezpečnost, do kterého ho tato Poslanecká sněmovna zvolila.

Žádám vás, abyste ještě jednou zvážili před začátkem volby, zda si opravdu myslíte, že klub KSČM nemá právo na to, aby byl zastoupen v této komisi. Jsem přesvědčen, že toto právo má z jednacího řádu, a ti z vás, kteří jsou tady delší dobu, jistě znají Václava Franka a nemělo by jim dělat problém podpořit jeho kandidaturu. Žádám vás, abyste ve druhém kole první volby Václava Franka do této komise zvolili. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji předsedovi poslaneckého klubu KSČM a v tuto chvíli nezbývá nic jiného než zahájit hlasování pořadové číslo 71, což bude druhé kolo první volby. Na žádost pléna vás všechny odhlašuji a prosím o novou registraci.

 

V tuto chvíli zahajuji hlasování pořadové číslo 71 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 71 se z přítomných 194 pro vyslovilo 96, proti 79, tento návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Vidím: Poslanecká sněmovna nezvolila ve druhém kole člena stálé komise Poslanecké sněmovny pro kontrolu použití operativní techniky Policie České republiky. Tím volba končí a může proběhnout s novými kandidáty na některé z příštích schůzí Poslanecké sněmovny. Nyní je možné vrátit se zpět do bodu Volba předsedy vyšetřovací komise.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji, v tuto chvíli se vracíme zpět do rozjednaného bodu

 

24.
Návrh na volbu předsedy vyšetřovací komise Poslanecké sněmovny
pro vyšetření pochybností vzniklých v kauze SPT Telecom, a. s.

 

K tomuto bodu byla otevřena rozprava. Neregistruji žádnou přihlášku do rozpravy k tomuto bodu, rozpravu tedy končím. Prosím, aby předseda volební komise navrhl termín tajné volby.

 

Poslanec Jan Vidím: Vážená paní předsedající, vzhledem k tomu, že tajná volba je technicky připravená, může začít ihned a doporučuji, aby na vydávání hlasovacích lístků byla stanovena lhůta 15 minut.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Tedy na vydávání hlasovacích lístků doba 15 minut. A na průběh volby, pane předsedo?

 

Poslanec Jan Vidím: Vycházím ze skutečnosti, že zřejmě dojde k přerušení jednání Poslanecké sněmovny pro jednání klubů a volební komise je schopna se při sčítání hlasů, které nebude v tomto případě nijak komplikované, přizpůsobit této lhůtě vyhlášené pro jednání klubů a po ukončení přestávky pro poradu jednotlivých klubů, domnívám se, budeme schopni vyhlásit výsledek hlasování.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: V tuto chvíli přerušuji jednání na tajnou volbu, hlasovací lístky budou vydávány po dobu 15 minut, tzn. do 9.55 hodin. Poté na žádost některých klubů přerušuji schůzi Poslanecké sněmovny na jednu hodinu, tzn. sejdeme se v 11 hodin, kdy budeme pokračovat v projednávání bodu 20 schváleného pořadu schůze.

 

(Schůze přerušena v 9.36 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP