Středa 20. května 1998

 

Poslankyně Drahoslava Bartošková: Dále jsou tu návrhy uvedené pod písmenem C7 a C8. Tyto dva návrhy spolu úzce souvisí a z toho důvodu se souhlasem navrhovatele doporučuji hlasovat najednou.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Ano, navrhovatel souhlasí.

 

Poslankyně Drahoslava Bartošková: Stanovisko zpravodajky je neutrální, stanovisko pana ministra je nedoporučující.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 219 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 219 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 151 vyslovilo 28 a 80 bylo proti.

 

Poslankyně Drahoslava Bartošková: Tím jsme se vyrovnali s pozměňovacími návrhy pana poslance Franka a přistoupíme k pozměňovacím návrhům pana poslance Jičínského.

Nejdříve pozměňovací návrh pod číslem D1. Stanovisko zpravodajky je nedoporučující, stanovisko pana ministra je také nedoporučující.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 220 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 152 pro vyslovilo 66 a 66 bylo proti.

 

Poslankyně Drahoslava Bartošková: Dalším návrhem je návrh pod číslem D2. Stanovisko zpravodajky je nedoporučující, stanovisko pana ministra je rovněž nedoporučující.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Na žádost pléna jsem vás všechny odhlásila. Prosím o novou registraci.

V hlasování pořadové číslo 221 rozhodneme o tomto návrhu.

 

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 221 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 145 pro vyslovilo 63 a 66 bylo proti.

 

Poslankyně Drahoslava Bartošková: Dalším návrhem je návrh pod číslem D3. Stanovisko zpravodajky je doporučující, stanovisko pana ministra je také doporučující.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 222 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 222 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 146 pro vyslovilo 91 a 33 bylo proti.

 

Poslankyně Drahoslava Bartošková: Tím jsme se vyrovnali s návrhy pana poslance Jičínského a nyní nám ještě zbývají návrhy pana poslance Exnera, a to návrh pod bodem E2 a E3, což jsou vlastně dvě varianty téhož návrhu. Týkající se změny počtu členů zastupitelstva směrem nahoru. Nejdříve budeme hlasovat o variantě A, kterou i pan poslanec Exner má uvedenou jako první, a pak bychom hlasovali o variantě B.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Dám slovo panu poslanci Exnerovi k vyjasnění této záležitosti.

 

Poslanec Václav Exner: Bod číslo 2, o kterém je potřeba hlasovat nejdříve, nemá žádné varianty a týká se jiné problematiky. Týká se toho, aby počet kandidátů na kandidátkách mohl být vyšší než počet volených členů. Bylo to zdůvodněno.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Pane poslanče, dokud jste u mikrofonu, ráda bych se vás zeptala k bodu 3, kde máte variantu A a variantu B: přejete si tam, aby se nejprve hlasovalo o variantě A a v případě, že nebude přijata, o variantě B? Je to tak. Děkuji.

 

Poslankyně Drahoslava Bartošková: Nejdříve budeme hlasovat o návrhu pana poslance Exnera uvedeného pod bodem E2. Stanovisko zpravodajky je nedoporučující, stanovisko pana ministra je také nedoporučující.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: V hlasování pořadové číslo 223 rozhodneme o bodu E2.

Zahajuji toto hlasování a ptám se, kdo tento návrh podporuje. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 223 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 150 pro vyslovilo 20 a 107 bylo proti.

 

Poslankyně Drahoslava Bartošková: Nyní přistoupíme k bodu E3, kde jsou dvě varianty, jak jsem o nich před chvílí mluvila. Nejdříve bychom hlasovali o variantě A. Stanovisko zpravodajky je nedoporučující, stanovisko pana ministra také nedoporučující.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 224 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 224 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 152 pro vyslovilo 21 a 108 bylo proti.

 

Poslankyně Drahoslava Bartošková: Nyní budeme hlasovat o variantě B bodu E3. Stanovisko zpravodajky je nedoporučující, stanovisko pana ministra je rovněž nedoporučující.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 225 a ptám se, kdo je pro tento návrh? Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 225 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 153 pro vyslovilo 22 a proti 108.

 

Poslankyně Drahoslava Bartošková: Nyní se vyrovnáme s posledním poslaneckým pozměňovacím návrhem, kterým je návrh pana poslance Procházky uvedený pod písmenem F. Tento návrh má sedm bodů, ale sám navrhovatel žádal, aby se hlasovalo o všech jeho pozměňovacích návrzích jako o celku, neboť se týkají téže věcné záležitosti, tzn. zákazu možnosti stanovit více volebních obvodů u obcí nad 15 členů zastupitelstva.

Pokud se týká návrhu pana poslance Procházky, doporučuji hlasovat jako o celku. Stanovisko zpravodajky je nedoporučující, stanovisko pana ministra je doporučující.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Pokud není námitek, budeme hlasovat o celém návrhu pana poslance Procházky najednou. Žádné námitky nevidím.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 226 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 226 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 155 pro vyslovilo 23 a 105 bylo proti.

 

Poslankyně Drahoslava Bartošková: Nyní nám zbývá pouze hlasování o novele zákona jako o celku.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Udílím slovo předsedovi klubu KSČM, který se přihlásil.

 

Poslanec Vojtěch Filip: Děkuji. Paní předsedající, dámy a pánové, ještě nemáme odhlasovaný bod A19, jestli mám dobré poznámky.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: V mých poznámkách je tomu stejně, pane předsedo. Prosím paní zpravodajku, aby se vyjádřila. Hlásí se pan poslanec Benda.

 

Poslankyně Drahoslava Bartošková: Pokud se týká bodu A19, tj. vypuštění přílohy k zákonu, o tomto bodě ještě máme hlasovat. To je pravda, vynechala jsem to omylem a je potřeba o něm ještě hlasovat.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Pan poslanec Benda má slovo.

 

Poslanec Marek Benda: Bod A19 je podle mého názoru evidentně nehlasovatelný. Pokud nebyl přijat žádný z bodů A8, B4, případně další, nemůžeme vypustit přílohu k zákonu, pokud zákon říká: příloha něco říká. To není možné. Hlasováním o předchozích bodech jsme vyloučili možnost hlasování o bodu A19.

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP