Čtvrtek 16. dubna 1998

 

(Schůze opět zahájena ve 14.53 hodin.)

 

Místopředseda PSP Jaroslav Zvěřina: Dámy a pánové, technické problémy, které nám bránily zahájit projednávání bodu č. 51, byly odstraněny. Všechny vás zvu do sálu, abychom zahájili třetí čtení návrhu poslanců Oldřicha Kužílka a Hany Marvanové, který máme pod sněmovním tiskem č. 257.

Prosím, aby navrhovatel a zpravodaj zaujali své místo u stolku zpravodajů.

Dámy a pánové, vzhledem k tomu, že k tomuto návrhu nebyly předneseny ve druhém čtení žádné pozměňovací návrhy, mohu nyní otevřít rozpravu ke třetímu čtení. Prosím pana zpravodaje, aby rozpravu se mnou sledoval. Žádné písemné přihlášky do diskuse nemám. Hlásí se pan zpravodaj Kudláček, prosím, pane kolego máte slovo.

 

Poslanec Libor Kudláček: Děkuji, pane předsedající.

Dámy a pánové, dovolím se přihlásit s návrhem na legislativně technickou úpravu, což ve třetím čtení jednací řád umožňuje. Jde vskutku o jednoduché doplnění legislativně technické povahy, které přečtu.

Je třeba v názvu zákona a v č. I. doplnit za slova "občanský zákoník" slova "ve znění zákona č. 227/1997 Sb.".

Je to z toho důvodu, že legislativní pravidla vyžadují takto přesnější citaci novelizovaného zákona, než byla navrhovateli v obecné podobě pouze slovy "občanský zákoník" v jejich návrhu uvedena.

Jde tedy o legislativně technické zpřesnění, které je možné ve třetím čtení přednést, a já tak činím.

 

Místopředseda PSP Jaroslav Zvěřina (zvoní): Dámy a pánové, prosím o klid. Přeje se ještě někdo diskutovat ve třetím čtení k tomuto návrhu zákona ? Protože tomu tak není, končím rozpravu a žádám pana zpravodaje, aby zahájil hlasování o svém pozměňovacím návrhu, byl jeden, pokud si pamatuji.

 

Poslanec Libor Kudláček: Ano, byl to jediný pozměňovací návrh, před chvílí jsem ho přednášel.

 

Místopředseda PSP Jaroslav Zvěřina: Jde o doplnění, které si pamatujeme, jak doufám všichni.

 

Poslanec Libor Kudláček: Ano, nebudu ho už uvádět znovu, a požádám vás, pane předsedající, abyste nechal o tomto legislativně technickém doplnění hlasovat jako o jediném pozměňovacím návrhu k návrhu zákona.

 

Místopředseda PSP Jaroslav Zvěřina: Dovoluji si vás odhlásit, neb se tady výrazně změnilo složení sněmovny. Přihlaste se, prosím, svými hlasovacími kartami a současně zvu k hlasování kolegyně a kolegy z kuloárů, pokud si ještě někdo přeje zúčastnit se tohoto hlasování.

 

Ptám se tedy v hlasování č. 418, kdo podporuje pozměňovací návrh pana kolegy Kudláčka, který jsme slyšeli, nechť zdvihne ruku a stiskne tlačítko. Děkuji. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že návrh byl přijat, když pro hlasovalo 66 poslanců a proti byli dva poslanci.

 

Nyní myslím můžeme přistoupit k hlasování o celém návrhu zákona. Pane poslanče, je tomu tak?

 

Poslanec Libor Kudláček: Přesně tak.

 

Místopředseda PSP Jaroslav Zvěřina: Přednesu tedy návrh usnesení. Dámy a pánové prosím o klid, abyste slyšeli, o čem budete za chvíli hlasovat.

"Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem poslanců Oldřicha Kužílka a Hany Marvanové na vydání zákona, kterým se mění zákon ČNR č. 102/1992 Sb. a kterým se upravují některé otázky související s vydáním zákona č. 509/1991 Sb., kterým se mění, doplňuje a upravuje občanský zákoník podle sněmovního tisku č. 257, s úpravou, kterou navrhl pan poslanec Kudláček a která byla schválena."

 

Kdo podporuje tento návrh, nechť v hlasování č. 419 zdvihne ruku a stiskne tlačítko. Děkuji. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že návrh byl přijat, když pro hlasovalo 77 poslanců a proti bylo 21 poslanců. (Potlesk).

 

Končím projednávání bodu č. 51, blahopřeji navrhovatelce a děkuji zpravodaji.

 

Dámy a pánové, dalším bodem schváleného programu je bod

 

76.
Vládní návrh, kterým s předkládá Parlamentu České republiky k vyslovení souhlasu
návrh na vyslání polní nemocnice Armády České republiky na podporu mezinárodních sil
při případné donucovací akci proti Irácké republice
/sněmovní tisk č. 418/

 

Jeho součástí je také návrh na usnesení Poslanecké sněmovny.

Předložený vládní návrh uvede pan ministr obrany Michal Lobkowicz, kterého prosím, aby se ujal slova.

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP