Středa 15. dubna 1998

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Děkuji. Podrobnou rozpravu končím, a protože pan ministr nechce přednést závěrečné slovo, ptám se pana zpravodaje, jestli on si nepřeje promluvit. Také ne. Končím druhé čtení tohoto návrhu.

Děkuji panu ministrovi a děkuji zpravodajovi.

 

Dalším bodem je

 

36.
Vládní návrh zákona, kterým se mění a doplňuje
zákon České národní rady č. 171/1991 Sb.,
o působnosti orgánů České republiky ve věcech převodů majetku státu na jiné osoby
a o Fondu národního majetku České republiky, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 293/ - druhé čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal za omluveného ministra financí pana Ivana Pilipa pan ministr Miloslav Výborný, zpravodaj hospodářského výboru pan poslanec Jan Grůza, případně zpravodaj rozpočtového výboru pan poslanec Pavel Šafařík. Především však prosím pana ministra Výborného, aby se dostavil k jednání. Ještě jednou prosím Kancelář, aby zajistila účast pana ministra Výborného při projednávání tohoto bodu.

Tento návrh jsme projednali ve druhém čtení na 20. schůzi dne 4. února, kdy jsme návrh po obecné rozpravě vrátili hospodářskému výboru a rozpočtovému výboru k novému projednání. Hospodářský i rozpočtový výbor návrh zákona znovu projednaly a jejich usnesení jsme obdrželi jako sněmovní tisky 293/4 a 293/5.

Nyní se táži pana ministra Miloslava Výborného, zda chce v úvodu tohoto druhého čtení vystoupit. Je tomu tak.

 

Ministr ČR Miloslav Výborný: Pane místopředsedo, dámy a pánové, soudím, že na začátku druhého čtení k tomuto sněmovnímu tisku by se spíše slušelo, aby zprávu sněmovně podal zpravodaj. Za vládu sděluji, že na tomto vládním návrhu vláda trvá.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Děkuji. Prosím, aby se slova ujal zpravodaj hospodářského výboru pan poslanec Jan Grůza.

 

Poslanec Jan Grůza: Vážený pane předsedající, dámy a pánové, hospodářský výbor projednal tento sněmovní tisk č. 293 na své 34. schůzi dne 4. března 1998. Přijal k tomu usnesení, ve kterém doporučil Poslanecké sněmovně Parlamentu projednat a schválit tento tisk. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Nyní prosím zpravodaje rozpočtového výboru pana poslance Pavla Šafaříka, aby se ujal slova.

 

Poslanec Pavel Šafařík: Pane předsedající, dámy a pánové, rozpočtový výbor se opakovaně zabýval tiskem 293 na své 33. schůzi dne 4. března a přijal usnesení, že potvrzuje své předchozí usnesení v plném rozsahu, což znamená, že předchozí usnesení doporučovalo schválit tento zákon tak, jak je předložen, bez jakýchkoliv dalších připomínek. To je vše ze strany rozpočtového výboru. Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: I já děkuji za zprávu k předloženému zákonu. Otevírám rozpravu. Nejdříve její obecnou část. O slovo se přihlásil pan kolega Vymětal. Jiné přihlášky do obecné rozpravy nemám.

 

Poslanec Karel Vymětal: Pane předsedající, dámy a pánové, v průběhu opětovného projednávání v rozpočtovém a hospodářském výboru nebyly zjištěny žádné nové skutečnosti, které by zatím nebyly známy. Proto nemyslím, že je třeba opakovat důvody, které mě povedou k předložení návrhu. Ty už zde byly několikrát zopakovány a řečeny.

Dámy a pánové, navrhuji předloženou novelu zákona zamítnout. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Děkuji. Kdo se dále hlásí do obecné rozpravy? Nikdo. Obecnou rozpravu končím. Odhlásil jsem vás a konstatuji, že v 15.28 hodin budeme hlasovat o návrhu pana kolegy Vymětala. Prosím, abyste se znovu zaregistrovali svými hlasovacími kartami.

Dámy a pánové, budeme hlasovat o návrhu, který předložil pan kolega Vymětal, který zní:

"Poslanecká sněmovna zamítá vládní návrh zákona, sněmovní tisk 293, ve druhém čtení."

Zahájil jsem hlasování č. 375 a ptám se, kdo návrh podporuje. Kdo je proti?

Pro návrh ze 133 poslanců hlasovalo 67 poslanců, 60 proti. Návrh byl přijat.

 

Končíme druhé čtení tohoto návrhu.

 

/Proti tomuto hlasování byla vznesena námitka, poté následovala podrobná rozprava, viz turn 326 a další./

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP