Středa 1. dubna 1998

 

(Schůze opět zahájena ve 14.16 hodin.) 

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Dámy a pánové, dobré odpoledne, vítám vás na odpoledním zasedání. Zopakuji pro vás omluvy z dnešního jednání u pánů poslanců Maňáska, Boráka pro nemoc, u pana kolegy Kapouna a Plachého pro zahraniční služební cestu, u pana kolegy Žižky z vážných důvodů. Současně si vás dovoluji seznámit s omluvami členů vlády, a to páni ministři, Šedivý, Moos, Kühnl a Bursík - všichni čtyři jsou služebně mimo území České republiky.

Než zahájíme naše jednání podle schváleného pořadu bodem 33, uděluji slovo předsedovi zahraničního výboru kolegu Holáňovi a prosím, aby se ujal slova k přednesení procedurálního návrhu.

 

Poslanec Vilém Holáň: Vážené kolegyně, vážení kolegové, přicházím s procedurálním návrhem, abychom po projednání bodu, který bude nyní na pořadu, a před následující bod, což je přerušený bod 10, byla ještě vložena prvá čtení mezinárodních smluv. Samozřejmě, pokud na to vyjde dnes čas. Pokud se tak nestane dnes, pak už to nemá smysl.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Slyšeli jste procedurální návrh, o kterém se hlasuje bez rozpravy. Svolávám vás všechny, abychom hlasovali o tomto návrhu s tím, že hlasovat budeme ve 14.19 hodin.

Prosím, abyste se zaregistrovali svými hlasovacími kartami.

Budeme hlasovat o návrhu usnesení, předneseném panem kolegou Holáněm. Jde o procedurální návrh, abychom po ukončení bodu 33 zařadili první čtení zahraničních smluv.

Zahájil jsem hlasování číslo 132. Kdo tento návrh podporuje? Kdo je proti?

Pro návrh hlasovalo 77, proti 18 poslanců. Návrh byl přijat. Budeme se tedy řídit tímto přijatým návrhem.

 

Dámy a pánové, nyní budeme projednávat bod

 

33.
Vládní návrh ústavního zákona o bezpečnosti České republiky
/sněmovní tisk 280/ - druhé čtení

 

Předložený návrh z pověření vlády uvede ministr obrany pan Michal Lobkowicz a ministr vnitra pan Cyril Svoboda. Prosím pana ministra obrany Lobkowicze, aby se ujal slova.

Vás, dámy a pánové prosím o klid, za což předem děkuji. Pana ministra prosím ještě o strpení, aby kolegyně a kolegové mohli ještě uprchnout ze sněmovny. Ještě jednou vás prosím o klid.

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP