Středa 1. dubna 1998

 

(pokračuje Gross) 

Jednalo by se o přerušený bod číslo 4, což je návrh na odvolání členů prezidia Fondu národního majetku, dále o bod s názvem "Návrh rozpočtu Fondu národního majetku na rok 1998" a dále o "Návrh usnesení Poslanecké sněmovny k činnosti vlády České republiky v oblasti privatizace a cenových deregulací."

Pořadí těchto tří bodů, které bychom měli projednávat v pátek po polední přestávce, by bylo takové, že první by byl "Návrh rozpočtu Fondu národního majetku na rok 1998", druhý by byl přerušený bod číslo 4, třetí by byl návrh Poslanecké sněmovny k činnosti vlády v oblasti privatizace a cenových deregulací.

Avizuji to v tuto chvíli proto, aby nedošlo k nějakému náhlému přesunu a aby ti, kteří k tomu chtějí vystoupit, se mohli na to s dostatečným předstihem připravit.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji panu poslanci Grossovi. Ještě se hlásí pan poslanec Payne.

 

Poslanec Jiří Payne: Měl bych dotaz, až odhlasujeme všechny změny, jestli bychom mohli dostat aktualizovaný pořad, protože já už pomalu ztrácím souvislost.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Dále se hlásí paní poslankyně Rujbrová.

 

Poslankyně Zuzka Rujbrová: Paní předsedající, kolegyně a kolegové, domnívám se, že souvislost nás začíná ztrácet víc. Proto bych si dovolila nesouhlasit s výkladem programu dnešního jednání, jak jej zde přednesl pan místopředseda Vlach. Úzus v této sněmovně je, že je-li některý bod pevně zařazen na konkrétní hodinu nebo konkrétním pořadím na určitý den, tak všechny případné návrhy stejného druhu se zařazují až za tento bod. Podotkla bych, že bod číslo 10 byl schválen jako první bod jednání na včerejší den, ale včera na něj nedošlo. Pevný termín ale stanoven byl. Jsem tedy přesvědčena, že po dokončení rozjednaného bodu, tedy zákona o volbách, by se mělo pokračovat bodem číslo 10 a potom body, jejichž přesuny byly schváleny včera.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Paní poslankyně, já vám v tuto chvíli musím oponovat. Není pravdou, že bod číslo 10 byl schválen jako první bod na včerejším odpoledním jednání. Na včerejším odpoledním jednání byly schváleny jako body 1 a 2 zákony vysokoškolské a jako bod 3 a 4 zákony volební. Bod číslo 10 byl rozjednán a v pátek bylo jednání o něm přerušeno. Tolik tedy pro upřesnění.

 

Dám tedy nyní hlasovat o procedurálních návrzích, které zde byly předloženy.

Nejdříve dám hlasovat o precedurálním návrhu paní poslankyně Emmerové, aby bod 96 byl zařazen jako první bod po odpolední přestávce.

Já bych se paní poslankyně ráda zeptala pro upřesnění, zda to mám chápat tak, že by to byl první bod po polední přestávce, pokud body, které byly pevně schváleny na dnešní projednávání, to znamená body 34 a 33, už budou projednány, anebo i v případě, že by nebyly projednány, aby se přerušily a pokračovalo se tímto bodem.

Paní poslankyně, nechci napovídat, ale myslím, že pro všeobecné zjednodušení programu, kdyby bylo možné, aby váš návrh zněl v tom smyslu, že to bude hned po projednání bodů 34 a 33, což by bylo všeobecné zjednodušení.

 

Poslankyně Milada Emmerová: S tím souhlasím.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji, paní poslankyně.

V tuto chvíli zahájím hlasování, ve kterém rozhodneme o procedurálním návrhu paní poslankyně Emmerové, aby bod 96 byl projednán ihned poté, co budou projednány body 34 a 33.

Rozhodneme o tom hlasováním číslo 127, které nyní zahajuji, a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 127 se z přítomných 149 pro vyslovilo 71, proti 48. Tento návrh nebyl přijat.

 

Nyní budeme hlasovat o návrhu pana poslance Grosse, který byl poněkud delší, a tak jej prosím, aby sledoval moji interpretaci svého návrhu, že v pátek po polední přestávce, a pokud by nebyla vyhlášena, tak ve 14.00 hodin, se budou projednávat následující tři body:

1. Návrh rozpočtu Fondu národního majetku.

2. Rozjednaný bod 4.

3. Návrh usnesení Poslanecké sněmovny - zpráva vlády o postupu privatizace a deregulací.

 

Je to tak správně, pane poslanče?

 

Poslanec Stanislav Gross: Paní místopředsedkyně, věcně ano, ale ten bod se jmenuje "Návrh usnesení Poslanecké sněmovny k činnosti vlády ČR v oblasti privatizace a cenových deregulací".

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji, pane poslanče.

Rozhodneme tedy nyní hlasováním číslo 128 o procedurálním návrhu pana poslance Grosse. Já vás na návrh z pléna všechny odhlašuji a prosím o novou registraci.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 128 a ptám se, kdo je pro tento návrh? Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 128 se z přítomných 156 pro vyslovilo 73, proti 53. Tento návrh nebyl přijat.

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP