Středa 27. září 1995

Poslanec Libor Novák (1962): Další návrh, který by měl být podle mého názoru pojat jako komplexní, je uveden pod bodem 6, pod bodem 9 (je to jeho první a třetí část) a pod bodem 10. Jedná se o zkracování lhůt, ke kterému by mělo docházet v určitém komplexu. To znamená, že nelze hlasovat o jednom a o dalším ne. Jestli kolega Novák bude souhlasit, mělo by se o těchto pěti vyjmenovaných pozměňovacích návrzích hlasovat jako o jednom celku. (Souhlasí.)

Navrhovatel nesouhlasí, společný zpravodaj rovněž ne.

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Děkuji. Kdo je pro přijetí tohoto návrhu, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko v hlasování č. 90. Kdo je proti?

Návrh nebyl přijat poměrem hlasů 5 pro, 121 proti. Prosím o další návrh.

Poslanec Libor Novák (1962): Další pozměňovací návrh je uveden pod č. 7 a týká se prodloužení doby volební kampaně na dobu 21 dní.

Navrhovatel nesouhlasí, společný zpravodaj rovněž ne.

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Děkuji. Kdo je pro přijetí tohoto návrhu, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko v hlasování č. 91. Kdo je proti?

Návrh nebyl přijat poměrem hlasů 18 pro, 121 proti. Prosím o další návrh.

Poslanec Libor Novák (1962): Další je pozměňovací návrh, který je jako odstavec bez označení pod číslicí 7 a týká se toho, že starosta by byl povinen vyhradit přiměřenou plochu pro vylepení plakátů.

Navrhovatel nesouhlasí, společný zpravodaj rovněž ne.

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Děkuji. Kdo je pro přijetí tohoto návrhu, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko v hlasování č. 92. Kdo je proti?

Návrh nebyl přijat poměrem hlasů 26 pro, 114 proti. Prosím o další návrh.

Poslanec Libor Novák (1962): Další návrh je poslední odstavec bez označení, který je pod číslicí 7, tzn. změnu téhož § 16 odst. 4 o větu, která je zde uvedena.

Navrhovatel nesouhlasí, společný zpravodaj rovněž ne.

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Děkuji. Kdo je pro přijetí tohoto návrhu, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko v hlasování č. 93. Kdo je proti?

Návrh nebyl přijat poměrem hlasů 7 pro, 136 proti. Prosím o další návrh.

Poslanec Libor Novák (1962): Další návrh je uveden pod číslem 8. Je to pozměňovací návrh k § 17 odst. 5. Musím upozornit, že jeho přijetí by znamenalo, že volební schránky, které by byly zapečetěny po prvním dni voleb, by se nesměly rozpečetit do konce voleb. To znamená, že druhý den by se již volit nemohlo. Nevím, co tím navrhovatel myslel, nicméně je to způsobilé k hlasování.

Navrhovatel nesouhlasí, společný zpravodaj rovněž ne.

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Děkuji. Kdo je pro přijetí tohoto návrhu, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko v hlasování č. 94. Kdo je proti?

Návrh nebyl přijat poměrem hlasů 6 pro, 124 proti. Prosím o další návrh.

Poslanec Libor Novák (1962): Další návrh je neoznačený odstavec pod číslem 9. Protože o zbývajících dvou odstavcích, které jsou u této číslice uvedeny, jsme hlasovali spolu s bodem 6, tzn., že se jedná o doplnění textu § 31 odst. 2 písm. a) o text, který je tam uveden.

Navrhovatel nesouhlasí, společný zpravodaj rovněž ne.

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Děkuji. Kdo je pro přijetí tohoto návrhu, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko v hlasování č.95. Kdo je proti?

Návrh nebyl přijat poměrem hlasů 16 pro, 129 proti. Prosím o další návrh.

Poslanec Libor Novák (1962): Další návrh je uveden pod bodem 11. Jsou zde uvedeny dva pozměňovací návrhy. První je zvýšení kauce na 350 tis. Kč. Následně by bylo hlasování o zvýšení kauce na 300 tis. Kč. První hlasování se tedy týká zvýšení na 350 tis. Kč.

Navrhovatel nesouhlasí, společný zpravodaj rovněž ne.

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Děkuji. Kdo je pro přijetí tohoto návrhu, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko v hlasování č. 96. Kdo je proti?

Návrh nebyl přijat poměrem hlasů 5 pro, 144 proti. Prosím o další návrh.

Poslanec Libor Novák (1962): Dále budeme hlasovat o částce 300 tis. Kč.

Navrhovatel nesouhlasí, společný zpravodaj rovněž ne.

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Děkuji. Kdo je pro přijetí tohoto návrhu, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko v hlasování č. 97. Kdo je proti?

Návrh nebyl přijat poměrem hlasů 4 pro, 151 proti. Prosím o další návrh.

Poslanec Libor Novák (1962): Další pozměňovací návrh je uveden u číslice 12 a týká se vypuštění odst. 4 v § 49. Nevím, jestli už máte upravený text, jestli tam máte uveden § 49. Ano. Tam je trochu problém, je malý rozpor mezi stenozáznamem a písemným návrhem navrhovatele. Předpokládám, že písemný návrh je takto správně. Vidím, že souhlasně pokyvuje. Je to návrh na vypuštění odst. 4 § 49.

Navrhovatel nesouhlasí, společný zpravodaj rovněž ne.

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Děkuji. Kdo je pro přijetí tohoto návrhu, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko v hlasování č. 99. Kdo je proti?

Návrh nebyl přijat poměrem hlasů 4 pro, 149 proti. Prosím o další návrh.

Poslanec Libor Novák (1962): Další návrh je uveden rovněž v textu u číslice 12. Týká se § 65 s tím, že je splněna podmínka, nebyl přijat návrh na vypuštění senátu. V tom případě se zde navrhuje zvýšit kauci na 30 tis. Kč.

Navrhovatel nesouhlasí, společný zpravodaj rovněž ne.

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Děkuji. Kdo je pro přijetí tohoto návrhu, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko v hlasování č. 100. Kdo je proti?

Návrh nebyl přijat poměrem hlasů 4 pro, 148 proti. Prosím o další návrh.

Poslanec Libor Novák (1962): Další pozměňovací návrh je uveden u číslice 13. Týká se zvýšení ze 6% na 15%.

Navrhovatel nesouhlasí, společný zpravodaj rovněž ne.

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Děkuji. Kdo je pro přijetí tohoto návrhu, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko v hlasování č. 101. Kdo je proti?

Návrh nebyl přijat poměrem hlasů 4 pro, 152 proti. Prosím další návrh.

Poslanec Libor Novák (1962): Další návrh je uveden u číslice 14 a týká se úhrady za hlas po volbách. Je zde návrh na částku 15 Kč.

Navrhovatel nesouhlasí, společný zpravodaj rovněž ne.

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Děkuji. Kdo je pro přijetí tohoto návrhu, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko v hlasování č. 102. Kdo je proti?

Návrh nebyl přijat poměrem hlasů 9 pro, 136 proti. Prosím o další návrh.

Poslanec Libor Novák (1962): Týká se téhož paragrafu, téže problematiky - návrh na 20 Kč. Navrhovatel nesouhlasí, společný zpravodaj rovněž ne.

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Kdo je pro přijetí tohoto návrhu, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko v hlasování 103. Kdo je proti?

Návrh nebyl přijat poměrem hlasů 5 pro, 145 proti. Prosím další návrh.

Poslanec Libor Novák (1962): Další návrh se týká téhož paragrafu a změny 3% na 5%. Navrhovatel ani společný zpravodaj nesouhlasí.

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Děkuji. Kdo je pro přijetí tohoto návrhu, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko v hlasování 104. Kdo je proti?

Návrh nebyl přijat poměrem hlasů 5 pro, 146 proti.

Poslanec Libor Novák (1962): Týž paragraf a táž problematika, návrh ze 3% na 4%. Stejně nesouhlasný postoj navrhovatele i zpravodaje.

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Děkuji. Kdo je pro přijetí tohoto návrhu, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko v hlasování č. 105. Kdo je proti?

Návrh nebyl přijat poměrem hlasů 4 pro, 139 proti.

Poslanec Libor Novák (1962): Přecházíme k pozměňovacím návrhům pana poslance Dalibora Matulky. Jeho první pozměňovací návrh, který chápu jako komplexní, je uveden pod číslicí 1, je to jeden pozměňovací návrh. Vidím, že souhlasně kýve. Navrhovatel ani společný zpravodaj nesouhlasí. Jedná se o prodloužení délky volební kampaně.

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Rozhodneme o tomto návrhu v hlasování č. 106. Kdo je pro jeho přijetí? Kdo je proti?

Návrh nebyl přijat poměrem hlasů 19 pro, 119 proti.

Poslanec Libor Novák (1962): Další návrh se týká znění odstavce 4 § 16 a je uveden pod číslicí 2. Navrhovatel nesouhlasí, společný zpravodaj rovněž ne.

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Děkuji. Kdo je pro přijetí tohoto návrhu, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko v hlasování č. 107. Kdo je proti?

Návrh nebyl přijat poměrem hlasů 37 pro, 108 proti. Prosím další návrh.

Poslanec Libor Novák (1962): Další dva návrhy pana kolegy Matulky uvedené pod číslicemi 3 a 4 už byly vyřešeny hlasováním o pozměňovacích návrzích kolegy Hrazdíry, už není možné o nich hlasovat. Mělo by se hlasovat o pozměňovacím návrhu uvedeném pod číslicí 5, který vychází z toho, že nebude přijata změna, vypuštění § 35 a mělo by tedy dojít k novému znění odst. 1, které je zde uvedeno. Mám pocit, že tady je potřebná oprava nebo upřesnění, které se týká označení § 41, kde by mělo být uvedeno označení § 34. Jen se dívám na kolegu Matulku, protože ve svém vystoupení označil chybně § 41. Mám pocit, že s tím bude souhlasit. Protože se jedná o variantní hlasování, musíme hlasovat o tomto pozměňovacím návrhu dvakrát, jednou o kauci ve výši 500 000 Kč a podruhé o tomto textu s variantou 750 000 Kč. Takže první hlasování o tomto textu s uvedenou sumou 500 000 Kč. Navrhovatel nesouhlasí, společný zpravodaj rovněž ne.

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Kdo je pro přijetí tohoto návrhu, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti?

Návrh nebyl přijat. (Námitky ze sálu.) Přejete si opakovat hlasování? Chápu vaši námitku, omlouvám se. Hlasujeme o první části tohoto návrhu.

Kdo je pro jeho přijetí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko v hlasování č.109. Kdo je proti?

Návrh nebyl přijat. Pro hlasovalo 15, proti 129.

Poslanec Libor Novák (1962): Tentýž text, tatáž problematika, jiné číslo - 750 000. Navrhovatel ani společný zpravodaj nesouhlasí.

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Kdo je pro přijetí tohoto návrhu, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko v hlasování č. 110. Kdo je proti?

Návrh nebyl přijat poměrem hlasů 13 pro, 123 proti.

Poslanec Libor Novák (1962): Další návrh pana kolegy Matulky je uveden pod číslicí 6. Navazuje na nepřijetí vypuštění § 35 a 65. Týká se senátorských voleb. Navrhuje snížení kauce z 20 000 na 5 000 Kč. Navrhovatel nesouhlasí, společný zpravodaj rovněž ne.

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Kdo je pro přijetí tohoto návrhu, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ve 111. hlasování. Kdo je proti?

Návrh nebyl přijat poměrem hlasů 21 pro, 118 proti.

Poslanec Libor Novák (1962): Další návrh je uveden pod číslicí 7, znamená vypuštění textu odstavců 2, 3 a 4 a pokračováním textu uvedeným ve stávajícím paragrafu 50. Navrhovatel nesouhlasí, společný zpravodaj rovněž ne.

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Děkuji. Kdo je pro přijetí tohoto návrhu, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko v hlasování č. 112. Kdo je proti?

Návrh nebyl přijat poměrem hlasů 32 pro, 115 proti. Prosím další návrh.

Poslanec Libor Novák (1962): Další návrh je uveden pod číslicí 8. Navrhovatel nesouhlasí, společný zpravodaj rovněž ne.

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Kdo je pro přijetí tohoto návrhu, ať se příslušným způsobem vyjádří ve 113. hlasování. Kdo je proti?

Návrh nebyl přijat poměrem hlasů 21 pro, 108 proti. Prosím další návrh.

Poslanec Libor Novák (1962): Poslední návrh pana kolegy Matulky je uveden pod číslem 9. Týká se vypuštění odstavce 6 § 61 a odstavce 2, písm. c) § 62. Jedná se o problematiku nutnosti nebo nenutnosti petice při kandidatuře nezávislého kandidáta do senátu s tím, že je to komplexní pozměňovací návrh. Jen upozorňuji, že je ještě jedno místo v zákoně, kde by bylo třeba tento pozměňovací návrh promítnout. Je to § 64, odst. 3, kde by bylo potřeba vypustit konec věty "dodatečné předložení petice se na něm nepožaduje". Já bych to bral jako upřesnění, protože pokud by byl tento návrh přijat, muselo by se to stejně takto udělat. Kolega Matulka pokyvuje hlavou, že s tím souhlasí. K tomu návrhu jak navrhovatel tak společný zpravodaj zaujali neutrální polohu.

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Děkuji. Kdo je pro přijetí tohoto návrhu, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Hlasování číslo 115. Kdo je proti?

Návrh nebyl přijat poměrem hlasů 23 pro, 102 proti.

Poslanec Libor Novák (1962): Tím jsme vyčerpali pozměňovací návrhy pana kolegy Matulky a přecházíme ke kolegovi Kryčerovi. Ten přednesl pouze jeden komplexní pozměňovací návrh, který se týká nutnosti voličských peticí při kandidatuře některých vybraných politických stran a má v sobě obsaženy dvě alternativy. Znamená to, že o tom budeme muset hlasovat dvakrát. Jednou v alternativě 20 tisíc podpisů, podruhé v alternativě 40 tisíc podpisů. Jen si ověřím, že kolega Kryčer souhlasí s textem, který je uveden, protože byl určitý rozpor s jeho ústním vystoupením, které bylo více beletristické, a písemným předloženým textem. Souhlas. Můžeme tedy hlasovat o celém tomto textu v alternativě 20 tisíc podpisů. Navrhovatel a společný zpravodaj nesouhlasí.

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Děkuji. Kdo je pro přijetí tohoto návrhu, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Hlasování 116. Kdo je proti?

Návrh nebyl přijat poměrem hlasů 18 pro, 117 proti.

Poslanec Libor Novák (1962): Tentýž problém, tentýž text, 40 tisíc podpisů. Nesouhlasné stanovisko navrhovatele i společného zpravodaje.

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Děkuji. Kdo je pro přijetí tohoto návrhu, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko v hlasování číslo 117. Kdo je proti?

Návrh nebyl přijat poměrem hlasů 15 pro, 120 proti. Prosím další návrh.

Poslanec Libor Novák (1962): Přecházíme k řadě pozměňovacích návrhů kolegy Vrchy. První z nich je uveden v bodě 1. Je to první část tohoto návrhu, nikoli druhá část věty za čárkou. Stejná problematika je řešena v bodě 2, v bodě 3 a dovolím si k tomu přiřadit i první část bodu 16. Ve všech případech jde o nahrazení stávajícího textu koalice v § 28 textem koalice politických stran či hnutí. V § 12 a 13 je navrženo za slovo koalice doplnit slova koalice. Nevím, jaký by to mělo smysl. V každém případě musím upozornit kolegu Vrchu, že již v předchozím textu zákona, v § 8, byla použita legislativní zkratka. Je tedy nadbytečné, aby zde znovu rozváděl tuto problematiku. Nicméně, jestli se k tomu nějak nevyjadřuje, můžeme dát o tomto komplexním pozměňovacím návrhu, který se týká těch bodů, o kterých jsem mluvil, hlasovat. Navrhovatel ani společný zpravodaj nesouhlasí.

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Děkuji. Kdo je pro přijetí tohoto návrhu, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Hlasování číslo 118. Kdo je proti?

Návrh nebyl přijat poměrem hlasů 5 pro, 136 proti. Prosím další návrh.

Poslanec Libor Novák (1962): Nyní můžeme hlasovat o druhé části bodu 1, který se týká rozmnožení počtu zástupců politické strany v ústřední volební komisi ze dvou na tři. Společný zpravodaj ani navrhovatel nesouhlasí.

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Kdo je pro přijetí tohoto návrhu, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. 119. hlasování. Kdo je proti?

Návrh nebyl přijat poměrem hlasů 6 pro, 135 proti.

Poslanec Libor Novák (1962): Další návrh pana kolegy Vrchy je uveden pod bodem 4. Společný zpravodaj ani navrhovatel nesouhlasí.

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Kdo je pro přijetí tohoto návrhu, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Hlasování 120. Kdo je proti?

Návrh nebyl přijat poměrem hlasů 5 pro, 135 proti. Prosím další návrh.

Poslanec Libor Novák (1962): Další návrh pan kolega Vrcha zde uvedl a je uveden před vámi pod číslem 5. Musím přiznat, že mu moc nerozumím, protože se zde číslovka 45 má nahrazovat číslovkou 50, přičemž číslovka 45 v § 14 vůbec není. Je tam číslovka 90. Zdá se mi to poněkud zmatené. Řekl bych, že o tom nelze hlasovat. Pan kolega Vrcha zřejmě v množství pozměňovacích návrhů toto přehlédl. Souhlasí? Ano.

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Pozměňovací návrh k něčemu, co v návrhu není, není možno řešit hlasováním. Prosím tedy k dalšímu návrhu.

Poslanec Libor Novák (1962): Další pozměňovací návrh kolegy Vrchy je uveden pod bodem 6. Společný zpravodaj ani navrhovatel nesouhlasí.

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Kdo je pro přijetí tohoto návrhu, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko v hlasování číslo 121. Kdo je proti?

Návrh nebyl přijat poměrem hlasů 5 pro, 134 proti.

Poslanec Libor Novák (1962): Další pozměňovací návrh je uveden pod číslicí 7. Týká se § 15, odst. 1. Navrhovatel nesouhlasí, společný zpravodaj také nesouhlasí.

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Kdo je pro přijetí tohoto návrhu, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko v hlasování číslo 122. Kdo je proti?

Návrh nebyl přijat poměrem hlasů 4 pro, 136 proti. Prosím další návrh.

Poslanec Libor Novák (1962): Další pozměňovací návrh je uveden pod číslicí 8. Týká se nahrazení číslovky 16 číslovkou 21. Tento pozměňovací návrh jsme však již řešili v souvislosti s pozměňovacím návrhem pana stranického kolegy Nováka, čili nelze již o něm hlasovat. Můžeme hlasovat pouze o druhé části tohoto textu nahrazujícího číslovku 48 číslovkou 72. V tom případě se domnívám, že by bylo možné hlasovat dohromady i o pozměňovacím návrhu, který je uveden u číslice 10 a týká se téhož paragrafu odst. 4. Je to tatáž náhrada. Mohu to chápat jako komplexní pozměňovací návrh? Ano, takže můžeme dát o tom hlasovat. Navrhovatel nesouhlasí, společný zpravodaj rovněž ne.

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Kdo je pro přijetí tohoto návrhu, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko v hlasování číslo 124. Kdo je proti?

Návrh nebyl přijat poměrem hlasů 5 pro, 139 proti.

Poslanec Libor Novák (1962): Další pozměňovací návrh je uveden pod číslicí 9 a má se týkat údajného nahrazení slova senátu slovy do Parlamentu České republiky. Musím upozornit pana kolegu Vrchu, že slovo senátu v textu společné zprávy vůbec není, takže mám pocit, že jde opět o nedopatření a že o tomto návrhu není možno hlasovat.

Můžeme tedy přejít k jeho pozměňovacímu návrhu týkajícímu se § 17, odst. 5. Vy ho máte uveden pod číslicí 11, kde je pod poznámkou zdůvodnění, že toto je uvedeno již v odstavci 4. Jedná se o dvě zcela rozdílné problematiky, takže oponuji panu kolegovi, řeší se tím dva různé problémy. Proto jak navrhovatel, tak společný zpravodaj nesouhlasí.

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Děkuji. Kdo je pro přijetí tohoto návrhu, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko v hlasování číslo 125. Kdo je proti?

Návrh nebyl přijat poměrem hlasů 4 pro, 137 proti. Prosím další návrh.

Poslanec Libor Novák (1962): Další návrh pana kolegy Vrchy se týká § 19, odst. 6. Je uveden po číslicí 12. Pan kolega Vrcha chce slovo sám nahradit slovem sám nebo osobně. Musím ho upozornit, že slovo sám v textu není, čili ho není čím nahrazovat. Myslím si, že o tomto návrhu není možno hlasovat.

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Prosím další návrh.

Poslanec Libor Novák (1962): Další návrh se týká § 20, kde pan kolega Vrcha navrhuje doplnit větu, kterou jsem nechal přepsat do tohoto textu, tak, jak byla podána. Mám pocit, že není česky a že by na nás nevrhla dobré světlo. Nicméně pan kolega Vrcha ji takto navrhl. Můžeme o ní dát hlasovat. Nesouhlasím s ní, stejně jako navrhovatel.

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Kdo je pro přijetí tohoto návrhu, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko v hlasování 126. Kdo je proti? Návrh nebyl přijat poměrem hlasů 10 pro, 123 proti.

Poslanec Libor Novák (1962): Další pozměňovací návrh kolegy Vrchy je uveden pod číslicí 14. Týká se § 21. Navrhovatel nesouhlasí, společný zpravodaj rovněž ne.

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Kdo je pro přijetí tohoto návrhu, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko v hlasování č. 127. Kdo je proti?

Návrh nebyl přijat poměrem hlasů 4 pro, 127 proti.

Poslanec Libor Novák (1962): Další pozměňovací návrh pana kolegy Vrchy je uveden pod číslicí 15. Týká se § 25. Jsem nucen upozornit, že tento návrh je v rozporu s ústavou. Ptám se pana kolegy Vrchy, zda současně navrhuje, aby tento zákon byl označen jako zákon ústavní. (Rozruch a smích v sále.)

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Vzít zpět návrh nelze. Myslím si, že nelze o návrhu hlasovat, není-li jiný názor. Přistupme k hlasování o nějakém dalším návrhu.

(Smích v sále.)

Poslanec Libor Novák (1962): Další pozměňovací návrh pana kolegy Vrchy, který je v druhé části bodu 16; o první části jsme již hlasovali v souvislosti s body 1, 2, 3. Týká se opět rozmnožení počtu členů za politickou stranu ve volební komisi ze dvou na tři. Navrhovatel nesouhlasí. Společný zpravodaj rovněž ne.

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Kdo je pro přijetí tohoto návrhu, ať se příslušným způsobem vyjádří v hlasování č. 128. Kdo je proti?

Návrh nebyl přijat poměrem hlasů 8 pro, 133 proti.

Poslanec Libor Novák (1962): Další pozměňovací návrh pana kolegy Vrchy je uveden pod číslicí 17. Týká se § 28 odst. 2. Společný zpravodaj nesouhlasí. Navrhovatel rovněž ne.

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Kdo je pro přijetí tohoto návrhu, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko v hlasování č. 129. Kdo je proti?

Návrh nebyl přijat. Pro hlasovalo 5, 122 proti.

Poslanec Libor Novák (1962): Další pozměňovací návrh je uveden pod číslicí 18. Týká se vypuštění poslední věty odst. 3 § 31. Upozorňuji jenom, že by to znamenalo, že až do voleb by bylo možné libovolně měnit kandidátku. Nepovažuji to za technicky možné. Nesouhlasím tedy, navrhovatel rovněž ne.

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Kdo je pro přijetí tohoto návrhu, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko v hlasování č. 130. Kdo je proti?

Návrh nebyl přijat poměrem hlasů 4 pro, 136 proti.

Poslanec Libor Novák (1962): Další pozměňovací návrh je uveden pod číslicí 19. Týká se vypuštění druhé věty § 31 odst. 4. Navrhovatel nesouhlasí. Společný zpravodaj rovněž ne.

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Děkuji.

Kdo je pro přijetí tohoto návrhu, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko v hlasování č. 131. Kdo je proti?

Návrh nebyl přijat. Pro hlasovalo 5 poslanců, proti 132.

Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP